maanantai 25. toukokuuta 2015

Virkatut kattausliinat

Lemmikit ovat lempikukkiani. Ja vaaleansininen on lempivärini. Olen tässä kevään aikana silloin tällöin virkannut kerroksen tai pari ja sen tuloksena valmistui setti lemmikinsinisiä kattausliinoja. Life with Mari ja Prinsessajuttu -blogeissa olen virkattuja kattausliinoja ihastellut monet kerrat ja nytpäs on minullakin omaan kahvipöytään sellaiset laitettavana. Ajattelin, että näitä voisi käyttää joko kuppien alla tavalliseen tapaan tai pöydän keskelle tarjottavien alle aseteltuna. Harkitsin jopa näiden kiinnittämistä toisiinsa pikkuliinoista koostuvaksi kaitaliinan tapaiseksi, mutta jätin ne kuitenkin irralleen, että voi halutessaan käyttää kummalla tavalla tahtoo. Vastamaalatulle pöydälle onkin nyt kiva kattaa kahvit liinoineen. Ruokailuhuoneen pöytä on miehen tekemä ja se on pitkään odottanut hiomista ja uusintamaalausta ja nyt sain senkin homman viimein tehtyä. Liinat on virkattu Lankavan Asteri -maton ohjetta mukaillen Novitan puuvilla-bambu langasta. Näiden virkkaaminen on ollut tosi kivaa ja rentouttavaa puuhaa. Sen mitä tässä puutarhahommien työllistäessä on ehtinyt käsitöitä vähän tekemään. Aurinkoa viikkoonne!




23 kommenttia:

  1. Onpas kauniita kattausliinoja! Täällä on myös yksi joka tykkää lemmikeistä. Juuri ostin pussillisen lisää lemmikin siemeniä (vaikka meiltä lemmikeitä jo löytyykin) ja haaveilen, että kylvän niitä pihan joka kolkkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Meidän pihassa lemmikkejä kasvaa vähän siellä sun täällä. Onneksi, sillä meillä asuu pari hyvin ahkeraa kukkasten kerääjää :) Toivotaan teillekin runsasta lemmikkisatoa!

      Poista
  2. Oih, onpa herkät kuvat. Todella kauniit!

    VastaaPoista
  3. Suloisen värinen pikkuliina. Minäkin tykkään lemmikeistä ja Eerikan tavoin haluasin niitä puutarhan joka kolkkaan. Tuo viimeinen kuvasi on häikäsevän kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tämä hempeä vaaleansinisen sävy on vaan niin mieluinen ja sattumoisin sointuu lemmikkien kanssakin :)

      Poista
  4. Aivan ihania nämä sinun liinasi!❤️

    Kiitos myös linkityksestä ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari ❤️ Kiitos sinulle, kun annoit inspiraatiota ja vinkkasit kivasta ohjeesta!

      Poista
  5. Kauniita liinoja! Lemmikinsininen on niin rauhoittava ja herkkä väri, olet vanginnut sen kuviin ihanasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Lemmikinsininen on tosiaan kaunis ja herkkä väri. Se on pysynyt suosikkina vuosia. Näin keväällä ja kesällä huomaan etenkin kaipaavani tätä väriä :)

      Poista
  6. Todella kauniita liinoja! Minulla taitaa muuten olla sama lanka samassa sävyssä koukun alla, mutta en usko, että saan noin kaunista aikaan:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Onpa kiva nähdä mitä sinun koukultasi tipahtaa :) Olen ihan varma, että sinun kärsivällisyydelläsi ja taidoillasi tulossa on varmasti jotain hyvin kaunista!

      Poista
  7. Tuleepa kaunis kattaus näillä liinoilla!ihanat,herkät kuvat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä on kiva hempeillä ja saada kotiin vähän romanttisempaa fiilistä. Oli kiva kuvata eilen illalla sopivan pehmoisessa auringonvalossa. Esikoinen kävi vielä poimimassa uuden kimpun lemmikkejä, niin sain kuviin lisää tunnelmaa. Kiitos Peppi!

      Poista
  8. Voi kauneus sentään miten nättejä kuvia ja liinoja! <3

    Kiitos linkistä ja mukavaa tätä viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira ❤️ Ja kiitos sinulle lukuisista ihanista virkkauspostauksista, joista nämäkin liinat ovat saaneet inspiraatiota :) Mukavaa viikkoa myös sinne teille!

      Poista
  9. Kiitos Iinu! Lemmikit vain ovat niin suloisia, etten voinut vastustaa kiusausta ottaa niitä mukaan kuviin. Sointuvat niin hienosti liinojen väriinkin :)

    VastaaPoista
  10. Tulin vielä tännekin ihastelemaan. Samalla liikutuin, koska rakkaalla mummillani oli tuota samaa ruususarjaa. Mummin mansikkakiisseli maistui ihanalta ruusuiselta lautaselta. Tosi kauniit kuvat. Vierailen toistekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️
      Tämä ruususarja on aarteeni, jota olen vähitellen kirppareilta kerännyt. Nyt kasassa on jo kahvikalusto, mutta kovasti haaveilisin vielä ruokalautasistakin. Mansikkakiisseli maistuisi varmasti ruusulautaselta :) Tosi kiva kun kävit ja tervetuloa toistekin!

      Poista
  11. Kauniita liinoja kauniissa sävyissä. Mukavaa tuo liinojen monikäyttöisyys! Itse tehty pöytä kuulostaa sekin aivan mahtavalta, sellaista ei ihan joka kodista löydykään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista :) Meillä tosiaan minä olen se lankojen ja kankaiden kuluttaja ja mies tykkää työstää puuta. Molemmat ollaan siis kässäfriikkejä :) Tähän muutettaessa haluttiin kumpikin kunnollisen kokoinen pöytä, jonka mies sitten teki. Kokoa pöydälle tuli 100 x 210. Hyvin mahtuu isompikin jengi pöytään samanaikaisesti!

      Poista
  12. Oho, sulla koukku sauhuaa :) Onpa somat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija <3 Joskus virkkausmopo lähtee aina vähän lapasesta :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥