keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kesäkukkainen Orelma

Tilasin joulun jälkeen vihdoin ihan omaksi Mekkotehtaan ensimmäisen. Se uudempikin olisi kiva hankkia, mutta vielä en ole ehtinyt. No, sitä ensimmäistä selatessani tuli tietysti hirveä hinku ommella mekkoja lapselle. Eikä asiaa auttanut yhtään Onneli ja Anneli elokuvan katselu moneen kertaan tässä viime aikoina. Joulupukki kun toi elokuvan lapsille. Toissa keväänä ompelin itselleni kukallisen huivin, jonka kankaasta tykkään kovasti, mutta en ole enää osannut sitä oikein käyttää. Kangas pääsikin uusiokäyttöön tyttären mekkona ja malliksi Mekkotehtaan kirjasta valikoitui yksinkertaisen kaunis Orelma. Kangas on joustavaa, mutta tein mekon vähän slimmimmällä mitoituksella, niin tuli oikein sopiva. Ja ah niin ihanan värinen! Kuvissa näkyy myös isosiskon askartelema helmikoru, jonka sinisävyiset helmet on saatu kirjekaverilta. Kiitos vaan Krista sinne teille ♥ Tuntuu vähän siltä, ettei mekkotehtailu loppunut tähän. Onneksi tyttären vaatekaapissa on mekoille tilausta. Tekisi kovasti mieli neuloa tälle kaveriksi joku sopiva neuletakki, mutta etsinnöistä huolimatta en ole vielä löytänyt mieleistä mallia. Saa vinkata jos jollakulla on joku kiva malli tiedossa!






16 kommenttia:

  1. Orelma on niin ihana malli. Kyllä mekot on niin ihania kesävaatteita tuttösten päällä. Tulee kyllä inspis itsellekin alkaa ommella mekkoja. Sinun tekemässä mekossa on kyllä niin kaunis ja kesäinen kangas:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen enemmän housuihmisiä, mutta kun lapsi tykkää mekkoja käyttää, niin mielelläni sellaisia ompelen. Kesä tuo aina mekkoinspiraation tullessaan :) Olen tyytyväinen, että tämä kaunis kangas pääsi uudelleen käyttöön ja kangas näyttää mekkona vielä kauniimmalta, kuin huivissani. Kiitos Kanneli :)

      Poista
  2. Ooh! Ihana mekko ja kangas. Sama haave minulla. Kukkamekot ja neuleet tytöille kesäksi. Ihailen ahkeran töitä sillävälin kun itse vasta mietin ja tuumaan...ja en saa aikaseksi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Sulla taitaa olla siellä kädet täynnä hommaa pikkuisten kanssa, etten yhtään ihmettele jos aikaa mekko-ompeluille ja neulomiselle on vähän! Toivotaan, että aikaa järjestyy sen verran, että saat mekkohaaveet toteutettua :)

      Poista
  3. Kaunis mekko ja kangas myös! Itse olen tänä keväänä kovasti rakastunut kukkakuoseihin, joista en ole ennen kovinkaan paljon välittänyt. Nyt on tullut hamstrailtua jo kolmenlaista..Täytyy kyllä tutustua näihin Mekkotehtaan kirjoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo :) Mekkotehtaan kirjat lumoavat kauniilla kuvillaan ja kivoilla mekkomalleillaan. Olen vasta nähnyt kuvia tuosta toisesta aikuisten mekkokirjasta, mutta näyttää aivan yhtä kauniilta, kuin ensimmäinenkin. Kannattaa tutustua! Kukkakankaat ovat minustakin niin kauniita, mutta jotenkin en osaa itse niitä käyttää. Ehkä mieli muuttuu vielä :)

      Poista
  4. Suloinen ja niiiiiiiin kesäinen... meillä k on tilannut kevätjuhliin mekon.yhtä jo yritin mutta tuli liian isot hiha-aukot kun aikuisten minikoosta yritin säätää.150cm on miusta hankala löytää kivoja kaavoja.pienille löytyy enempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peppi :) On varmasti totta, että 150cm kivoja lasten mekkokaavoja on vaikea löytää. Saisiko Mekkotehtaan isoimmasta kaavakoosta helposti isonnettua teille sopivaa? Meidän neiti käyttää nyt kokoa 134cm ja tein tämän mekon kirjan kaavalla 122/128cm ja sopiva tuli. Lisäsin vain vähän pituutta. Myös valmisvaatteissa on hankala löytää pitkille lapsille "lasten vaatteita". Helposti 128cm suuremmat koot ovat jo pikkuteineille suunnattuja, enkä haluaisi sellaisia ostaa meidän 6-vuotiaalle. Täytyy siis tehdä itse! :)

      Poista
  5. Kaunis Orelma! Ja kangaskin on taas niin nätti ja kesäinen ♥ Minä en malttanut olla tilaamatta uutta Mekkotehdasta ja nyt täällä on odoteltukin malttamattomana kirjaa saapuvaksi. Toivottavasti saan sen viikonlopuksi niin pääsen fiilistelemään jo kuvilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika <3 Voi pitäisköhän mun laittaa myös tilaus sisään etten jää ilman :) Toivotaan, että saat viikonlopuksi kirjan hyppysiisi!

      Poista
  6. Kaunis on mekko! Täällä itsekin hehkutan kun lapsenlapsi on kasvanut Mekkotehdas-kokoon:D ja mummi pääsee niitä ihanuuksia ompelemaan!!
    -sirpa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt alkaa sitten sinulla mekkotehtailu! :) Mikäs sen mukavampaa! Ne pikkuiset mekot kun ovat vielä niitä kaikista suloisimpia. Kiitos Sirpa <3

      Poista
  7. Upeasti on mekkotehtailut aloitettu siellä ja kävipä hyvä onni, kun helmetkin sopivat noin kivasti uuteen mekkoon! Kangas on kyllä kivan kesäinen ja sinisävyssään siinä on ihanaa suomalaista fiilistä :).Kurkkasin ja nättihän kangas oli jo huivina, mutta kiva että pääsi uuteen käyttöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tässä kankaassa tosiaan on vähän sellaista Suomi-filmi meininkiä :) Huivinakin tykkäsin tästä kyllä, mutta ehkä sen aika vain meni ja nyt se pääsi vuorostaan mekoksi. Hyvä kuosi siitä, ettei ole alkanut kyllästyttämään. Kiitos Krista <3

      Poista
  8. Niin ihanan kesäinen mekko, että perhoset jo lentelevät sen ympärillä (ainakin mielikuvissa). Kaunis se on, kuten kuvatkin. Minä sain sen aikuisten mekkotehtaan tänään, illalla voikin siihen ihastua sitten. Nämä lasten mekot ovat kauniita. Kirjaa en ole hankkinut, kun ei ole noita pieniä tyttösiä kelle ommella. Onneksi näitä saa ihailla muiden blogeissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi <3 Voi miten ihanaa lukemista sinulla on tälle illalle! Jännää nähdä mitä sieltä kirjasta kenties blogiisi valmistuu :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥