sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Virkatut prinsessaleivokset

Leikkimökissä tehtiin eilen kevätsiivous. Siivouksen jälkeen herkkupöytä katettiin prinsessaleivoksilla, jotka valmistuivat juuri parahiksi. No ei se kyllä ihan näin onnellisesti mennyt :) Lankamaailman blogi-illasta ostin Hjertegarnin Cotton nr.8 puuvillalankaa näissä söpöisissä pastellisävyissä virkatut prinsessaleivokset mielessäni. Leivokset valmistuivatkin nopsaan, mutta noiden pitsisten leivosvuokien kanssa taistelin pitkään. En vain saanut ohjeen silmukkaluvulla mallikertaa millään täsmäämään ja purin pitsit moneen kertaan. Lopulta tein oman laskupääni mukaan. Ihan priimaa ei tullut, mutta kelvolliset kuitenkin. Leivokset on virkattu Lankavan ohjeella. Soitin jo eilen myymäläänkin kyselläkseni neuvoja ohjeen kanssa ja niitä luvattiinkin heti ensi viikolla. Tällainen hätähousu kun olen, niin en tietenkään malttanut odottaa. Saatanpa silti soitella uudestaan Kauhavalle ja tarkistaa tuon ohjeen. Sen verran jäi kaivelemaan tämä asia. Että tällainen dilemma tällä kertaa :) Oikein aurinkoista sunnuntaita kaikille!

Edit: Soitto Lankavaan selvitti asian :) Pohjan ja leivoksen yhdistämisen jälkeen kavennetaan 53 silmukkaan ja sen jälkeen kerroksella 13 mallikerta on 4s, eikä 5s niin kuin minä luulin. Eli virkataan 2p samaan silmukkaan, 2 kjs, 2p edelleen samaan silmukkaan ja jätetään 3s väliin. Pylväsryhmiä tulee näin 13 kpl. 53s ei ole jaollinen neljällä, joten yksi silmukka kerroksella jää ylimääräiseksi. Tämän ei pidä antaa hämätä, sillä sen voi helposti kuitata kerroksen vaihtumiskohdassa. Tämä huomio itselleni muistiin seuraavaa kertaa varten ja tiedoksi jos joku muukin tulkitsee ohjetta väärin, kuten minä :) Lämpimät kiitokset ystävällisestä palvelusta Lankavaan!
22 kommenttia:

 1. Kyllä kelpaa kahvitella leikkimökissä:)!
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka minun mielestä vähän epäkurantteja ovatkin, niin kyllä nämä kelpasivat oikein hyvin kahvitteluleikkeihin! :)

   Poista
 2. Nom Nom. Pikkuvirkkaaminen on kivaa, mutta jotenkin hirrrmu työlästä. Tai ainakin paljon enemmän niissä on työtä, kuin mitä luulis. :) Iloista kevättä teille , pian saamme toivotella jo alkukesää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kyllä yllättävän työlästä! Ja varsinkin kun virkkaa ja purkaa edestakaisin! :) Kiitos paljon Kirsi ja ihanaista kevättä sinne teille myös <3 Kesää odotellessa :)

   Poista
 3. Oijoi, mitä herkkuja. Ihanat eväät leikkimökkieväät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppi! :) Varsinaista silmänruokaa tällaiset! Oli meillä näiden lisäksi vähän oikeita sokeririnkeleitä ja simaakin eväinään :)

   Poista
 4. Täällä on oltu samanlaisissa siivouspuuhissa ja nautittu myös muffinsseja leikkimökissä -tosin ihan oikeita, kun koululaisneiti niitä äidin yllätykseksi ihan itsenäisesti teki :). Ihania prinsessaleivoksia ja minun silmään näyttävät pitseineen kaikkineen oikein priimatavaralta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olikin oikein sopiva sää avata kunnolla leikkimökkikausi! :) Teilläpä koululainen on ollut reippaana, kun ihan itse muffinssit pyöräytti! Ihan kelvolliset näistä leivoksista tuli, mutta vuoka on omasta mielestäni vähän lörppä. Aina vähän turhankin kriittinen tulee oltua omien käsien tuotoksiin :) Kiitos Krista ja mukavaa viikkoa teille! Koitamme saada vihdoin kirjeen postiin :)

   Poista
 5. Nämä on niin syötävän ja herkullisen näköisiä:) Meidän lapsilla on leikeissä vain sellaisia Ikeasta ostettuja ommeltuja pehmoruokia, hmm..tilkkulaatikosta voisi löytyäkin kaikkea kivaa, jos innostuisi joskus tekemään ihan itse sellaisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! :) Nämä olivat ensimmäiset itse tehdyt herkut lasten leikkeihin. Kovasti olen tällaisia muiden blogeissa ihastellut, mutta vasta nyt sain ensimmäiset tehtyä. Googlettelemalla löytyy kyllä vaikka minkälaisia ihania herkkuohjeita :)

   Poista
 6. Ei näistä huomaa mitään virheitä, kauniit ja herkullisen näköiset leivokset! Taitaa jokainen käsillä tekijä olla omia tuotoksiaan kohtaan kriittinen :). Ohjeissa olevat virheet ovat aina harmillisia, onneksi otit sinne yhteyttä ja toivottavasti saavat virheen korjattua. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, että itse sitä aina löytää omista töistään jos jonkinlaista virhettä, vaikka ihan hyväthän näistäkin tuli :) Selvittelin heti tänään Lankavalta tuon kohdan, jota en ymmärtänyt ja selvisihän se. Ohjeessa ei ole virhettä, vaan olin tulkinnut yhtä kohtaa väärin. Lisäänkin tuon huomion blogitekstiin, jotta muistan seuraavalla kerralla :) Kiitos Hanna Mi ja oikein mukavaa viikkoa teillekin!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Suvi :) Tämä on kyllä kaunis malli. Nyt kun ohjekin selvisi kunnolla voisi näitä tehdä lisääkin :)

   Poista
 8. Voi mitä upeita herkkuja! Aivan ihanat värit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos NorppaStiina! Nämä värit ovat kyllä minustakin supersuloisia :)

   Poista
 9. Ihanan näköisiä, kyllä leikkimökin asukkaiden kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aava! Kyllä tosiaan leikkimökin asukkaiden kelpaa kahvitella :) Vielä kun kelit vähän tästä lämpenisi, niin olisi mukavampi leikkimökissä touhuta.

   Poista
 10. Niin kauniita leivoksia ja kauniissa väreissä! Nyt on meilläkin leikkimökin teko edennyt ja vaikuttaa siltä, että se valmistuu:-) Mukava päästä sisustamaan sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Mahtavaa, että teilläkin päästään leikkimökkileikkien pariin :) Varoitan - leikkimökin sisustelu on hyvin koukuttavaa ja superhauskaa puuhaa!

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥