tiistai 24. helmikuuta 2015

Ilahdutustossut

Blogeissa on kulkenut viime aikoina kiva ilahdutushaaste, jonka minäkin sain Hannan Namit -blogista. Sain Hannalta kauniin itsetehdyn perhosen, jonka voi kiinnittää magneetilla vaikkapa jääkaapin oveen ilahduttamaan. Lisäksi sain vielä tarvikkeet, että voin itse askarrella toisen samanlaisen. Olipa hauskaa saada näin ihanaa kirjepostia (vaihteeksi jotain muutakin, kuin laskuja!). Itsetehty lahja on arvokas 

Minä vuorostani haastoin mukaan Pikkuketun Puuhamaa -blogin Pepin ja Prinsessajuttu -blogin Miran. Halusin ilahduttaa heitä myös itsetehdyllä pikkulahjalla, vaikka rimakauhu meinasikin iskeä, sillä molemmat ovat niin taitavia ja lahjakkaita käsillä tekijöitä. Minulla on kauan sitten hankittuja Tilda kirjoja, joista yhdessä on kiva tossuohje ja sitä minun on pitänyt pitkään kokeilla. Päätin sitten ommella lahjaksi tossut, vaikka minulla ei ollut aavistustakaan kummankaan blogiystäväni kengännumerosta. Muokkailin kaavaa ja kokoa parhaiden arvailujeni mukaiseksi, pistin tossut postiin ja toivoin parasta.

Hyvin kävi! Kumpikin tossupari oli uudelle omistajalleen sopiva ja minä sain huokaista helpotuksesta. Kankaina tossuissa Almandiinin suloiset puuvillakankaat, Pepille kettuja ja Miralle kissoja :) Pohjaan käytin pinkkiä ja oranssia Eurokankaan pilkkupuuvillaa ja vuorikankaaksi ohutta fleeceeä niin ikään Eurokankaasta. Kaava kirjasta Sew Pretty Homestyle muunnellen. Olipa kiva olla mukana tässä ilahdutushaasteessa :)




32 kommenttia:

  1. Ihanat tossut! Mun on myös pitänyt kokeilla tuota kaavaa, mutta en ole saanut aikaiseksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona! Jos päädyt ompelemaan joskus kirjan kaavalla, niin minusta koko oli luvattua pienempi. Tekstissä sanottiin, että koko on juuri sopiva 39 koon jalkaan, mutta ainakin näin jämäkästä puuvillasta ommeltuna väittäisin, että koko on korkeintaan 38. Lisäsin vähän pituutta, pohjan leveyttä ja sivujen korkeutta.

      Poista
  2. Ah miten ihanat tossut! TOdella saajilleen sopivan näköisetkin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Minustakin nämä kankaat sopivat niin hyvin saajilleen :)

      Poista
  3. Niin IHANAT tossut - kiitos :) Tuo kangas oli niiiin....♥ Suloiset ovat kyllä nuo kisutossutkin! Laitan joskus kuvallista todistusaineistoa siitä miten sopivat jalkaankin just, kunhan päivänvalossa olen kotosalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi mieletön mäihä, että tossuista tuli sopivat :) Pikkukettukangas on niin sua, että siitä oli ihan pakko keksiä jotakin just sulle :) Vein perjantaina tossut postiin ja jännitin koko viikonlopun, että sopiiko jalkaan vai pyöriikö jaloissa! Kiitos Peppi ja mukavaa tossuttelua!

      Poista
  4. Niin ihanat on minun uudet kissa tossut, kiitos! <3
    Tytärkin niitä ihailee ja ihmettelee kokoajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :) Meilläkin lapset vähän jo tilailivat itselleen tällaisia :) Nyt kun ompelujärjestyskin on hyvin muistissa niin voisihan näitä ommella muutamat lisää! Kiitos Mira ja mukavan lämpöisiä tossutteluja sinulle <3

      Poista
  5. Hauskat hyvänmielen tossut! Nuo kankaat on kyllä niin herkut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Tällaisiin tossuihin kirjavat ja iloiset kuosit sopivat minusta oikein hyvin. Kotitossujen ei tarvitse olla niin tyylikkäitä, vaan voivat hyvin olla vähän hassut ja hauskat!

      Poista
  6. Nämä ovat niin ihanat tossut, ai että tykkään! :-)Olen pinterestistä tossuja kuolannut ja hyvän näköistä ilmaiskaavaa etsinyt. Pitääpä olla tarkka tuon koon kanssa, kuka sitä haluaisi väärän kokoisia tossuja jalkaansa laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pinterestissä minäkin olen törmännyt tämän tyyppisiin tossukoihin. Jos päädyt tekemään tuon Tilda kirjan kaavalla, niin kannattaa olla vähän kriittinen koon suhteen ja mittailla kaavaa omaan jalkaan.

      Poista
  7. Ei kerta kaikkiaan miten kauniit tossut. Vähänkö tuollaiset on kiva laittaa jalkaan<3. Olet kyllä todella taitava. Kyllä ilahdutetut olivat varmasti onnellisia kun postin avasivat:-) . Minäkin sain tuon kauniin perhosen:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli <3 Oli mukava olla mukana tässä haasteessa - niin ilahduttamassa, kuin ilahtumassa! Perhonen on tosi kaunis ja istuskelee nyt meidän jääkaapin ovessa ilahduttamassa :)

      Poista
  8. Ompa iloisen näköiset tossut. Ihana ajatus tehdä ja antaa jotain sellaista mitä ei ole ennen tehnyt. Olet rohkea ja taitava ja luova.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Olihan tämä vähän uhkarohkeaa, mutta olin onnekas ja tossut onnistuivat ja vieläpä sopivat saajilleen :) Pieni itsensä haastaminen tuo mukavaa jännitystä tähän kässäilyynkin! :)

      Poista
  9. Aivan ihanat! Varmasti on saajat ilahtuneen tällaisista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nami! :) Kiva kun kävit ja jätit viestiä. Kävin blogissasi ja siellä näytti todella mielenkiintoiselta. Täytyykin tulla ajan kanssa uudestaan!

      Poista
  10. Ihanat tossut! Valitsemasi kankaat ovat niin suloisia ja hauskoja. Olen monet kerrat katsellut tätä mallia kirjasta, mutta en ole ommellut yksiäkään. Voisikin katsoa, jos tekisi muutamat lahjoiksi. Sinä osaat valokuvata niin kauniisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen monet kerrat selaillut Tilda kirjojen kauniita kuvia, mutta loppujen lopuksi ommellut niistä todella vähän. Kiva, että tossut pääsivät viimein työn alle.
      Meillä lasten tekisi mieli kovasti aina leikkiä sillä tekemälläsi perhosella ja koitan pitää sääntönä, että pidetään se koristeena. Eilen yllätin pienimmäisen jääkapin vierestä perhonen poskea vasten. Hän kuulemma vain vähän halaili sitä <3
      Kiitos Hanna <3

      Poista
  11. Ihana idea! Laitoin linkin Almandiinin fb-sivuille :) Mukavaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Kankaat ovat kyllä niin makeita! Niistä saa ihanan iloisia tossuja ja materiaalikin on sopivan jämäkkää ja kestävää tähän tarkoitukseen. Oikein hyvää kevättä myös sinulle! :)

      Poista
  12. Oooo !! Kerrassaan upeita. Sä se osaat tehdä nättejä ompeluksia ja käyttää hienosti värejä. Iloista kevättä sinulle ja perheellesi. Paaaaljon valoa ja iloa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kipa <3 Varsinkin näin keväisin kaipaa värejä ja se näkyy myös ompeluksissa. Aurinkoista kevättä myös sinne teille! :)

      Poista
  13. Tosi ihanat tossut, näillä tosiaan kelpaa tossutella :). Tuollaiset värikkäät kankaat sopivat niin hyvin tällaisiin tossuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Tämän sateen ja harmauden keskelle kaivataankin vähän värejä! :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  14. Suloiset tossut! :) Mistä Tilda-kirjasta tällaisten ihanuuksien ohje löytyy? Täytyypä poiketa kirjastossa.. (Joulu lähestyy..) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Nämä tossut ovat kirjasta Sew Pretty Homestyle. Ohjeen mukaan tossujen pitäisi olla kokoa 39. Yritin tehdä ihan kaavan mukaan, mutta minun tossuistani tuli noin kokoa 37. Kaavaa muokkaamalla kokoa saa kyllä helposti suurennettua. Tässäpä tosiaan hyvä idea pukinkonttiin :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥