sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Ensimmäinen baktus

Eiran Langoilta ostamani Langin Novena taipui elämäni ensimmäiseksi baktus-huiviksi. Ostin langan syksyllä käsityömessuilta kuopuksen kaulahuivia varten. Huivi pääsi työn alle vasta joululomalla ja huomasin, että ostamani kaksi vyyhtiä eivät riitäkään. Sävy oli Kerästä loppu, mutta onneksi Eiran Langoilta löytyi vielä tätä värjäyserää ja sain yhden puuttuvan vyyhdin. Kiitos Riikka loistavasta palvelusta!

Huivista tuli ihana! Pehmoinen, ilmava ja täydellisen värinen. Lanka on käytännössä onttoa ja kennomaista, mikä tekee langasta ihanan kevyen ja pehmoisen. Petrooli sävy oli aika hankala kuvattava ja näyttääkin näissä kuvissa vähän todellista vaaleammalta. Pyöräytin huivin molempiin päihin vielä tupsut koristeeksi ja pikkuveli on kuulkaas tyytyväinen uuteen lämpimään huiviinsa :)

Tulppaanikuvia on tähän aikaan vuodesta lähes joka blogissa, enkä minäkään tee tässä poikkeusta. On ne vaan niin kauniita! Valoa alkavaan viikkoonne!

 


20 kommenttia:

 1. Huivi on ihana. Niin kivat nuo huivin kapenevat päät tupsuineen. Värikin on niin upea.
  Kyllä tulppaanit on niin ihania, että niitä kyllä jaksaa katsoa. Tämä vuodenaika on niin tulppaanien aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Minäkin tykkään tästä väristä kovasti. Huivin malli sopii tosi kivasti myös pojalle. Ihmettelen, miksen ole aiemmin tällä mallilla aiemmin neulonut. Luulenpa, ettei jää viimeiseksi :)

   Poista
 2. Ihana! novenasta löytyy kivoja värejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilosofiaa! Tämä oli ensimmäinen kokeiluni Novenasta. Kerrassaan ihana lanka :)

   Poista
 3. Ihana huivi! Jotenkin tuo ainaoikein on yksinkertaisuudessaan kaunista!
  Ja tulppaanit, lempikukkiani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! En tiedä miksen ole aikaisemmin yhtään baktusta neulonut, vaikka yksinkertainen malli ja ainaoikein pinta onkin kovasti mieleeni. Tosi kiva neulottava ja mieli tekee jo aloittaa seuraavaa :)

   Poista
 4. Baktus on kyllä aina ihana. Ja tuo Novena on tosiaan höyhentäkin kevyempää ja kaunis lanka ...ja kaunis huivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin neulomasi baktukset :) Tosi kiva ja nopea neulottava. Kiitos anana!

   Poista
 5. Baktus on tosi kiva, nätti, helppo ja nopea. Ja sitä on helppo käyttää. Ihanan värinen tämä sinun versiosi, ja tupsut ovat hauskat. Hyvä projekti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MiunMaun! Huivi on varmasti monikäyttöinen. Tykästyin kovasti tähän petrooliin väriin ja tämä onkin ihan meidän kuopuksen väri :)

   Poista
 6. Tupsuhuivit on ihania ja tulppaanit myös minun lempikukkiani :). Olen näitä baktushuiveja ihastellut jossakin toisessakin blogissa, malli on kyllä kiva. Minunkin täytyisi ottaa puikot ja langat taas esiin, mutta taitaa tulevan viikon illat ainakin mennä ompelukoneen ääressä :). Mukavaa tulevaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotakin tämä huivi kaipasi valmistuttuaan ja tupsut viimeistelivät työn :) Tällainen huivi valmistuu aika nopeasti (riippuen vähän miten leveän haluaa) ja on todella helppo neulottava. Minulla oli tässä vitosen puikot, että valmista tuli vauhdilla. Kiitos Krista ja mukavia ompeluhetkiä sinne teille! :)

   Poista
 7. Kaunis kuosi, kapenevat päät tupsuineen kruunaavat lopputuloksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tupsut antavat kyllä paljon ilmettä ja sopivasti leikkimielisyyttä :)

   Poista
 8. On kyllä niin hyvänvärinen ja mallinen huivi! Tämän minäkin voisin osata neuloa :). Tulppaanit ovat aina niin ihania, ettei niiden kuviakaan kyllästy katselemaan. Odotan innolla kevättä, kun ystävän kukkapenkissä odottaa uusia tulppaanilajikkeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Varmasti osaisit! Minä neuloin tällä ohjeella: http://www.lahikauppa.fi/client-data/file/Poikittain_neulottu_huivi_1.pdf
   Ohjeessa lisätään/kavennetaan toisessa reunassa joka 4. kerroksella, mutta halusin tästä lapsen huivista kapeamman, joten tein lisäykset ja kavennukset joka 6. kerros. Puikon olivat nro 5.
   Minulta jäi tulppaanit istuttamatta, kun meillä on menossa kukkapenkit vähän uusiksi, mutta josko seuraavaksi kevääksi saisin omissakin penkeissä ihailla tulppaaneja :)

   Poista
 9. Upea huivi! Ja kaunis väri, onneksi sait vielä samaa värkäyserää :) Valoa ja iloa myös sinun viikkoosi. Meillä tulppaanit ovat yhä kaupassa , mutta joku päivä pitää kipasta hakemaan. Niin kauniita ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kipa :) Kävi kyllä tuuri, että oikeaa sävyä oli vielä jäljellä. Onneksi huivi tuli valmiiksi, eikä tarvinut alkaa purkuhommiin :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥