perjantai 16. tammikuuta 2015

Sairastuvan puuhasteluja

Kolmatta päivää kotona kuopuksen kurkunpääntulehduksen takia. On otettu rauhallisesti paitsi tänä aamuna käytiin isosiskon kanssa pihalla tekemässä lumityöt (hyötyliikuntaa parhaimmillaan) ja lisäksi lumiheppa. Pikkuveli sai katsoa sillä välin sisällä Maisaa. Eilisen pullantain seurauksena syödään tänään laskiaispullaa. Pitäähän sitä jotain herkkua sairastuvalla olla. Joku ehkä muistaa nämä keräilyastiani, joita olen aina silloin tällöin kirppiksiltä bongaillut. Syksyn aikana löytyi mukavasti täydennystä ja nyt on jo ihan hyvä määrä ihania ruusuposliineja kasassa.



Joulupukki toi lapsille Sylvanian families perheet. Kissat ja puput asustavat tätä nykyä meidän nukkekodissa. Nukkekotileikkeihin tulikin perheiden muuton myötä vauhtia ja olen pikkuhiljaa näperrellyt sinne lisää tekstiilejä. Sänky sai pari erikuosista patjaa, peiton ja pitsisomisteisen tyynyn. Lattialle virkkasin maton ja toinen on tekeillä. Mukavaa puuhaa nämä nukkekotileikit - niin lapsille, kuin äidillekin :)




Paljon on keskeneräisiä käsitöitä meneillään. Muutamasta neuletyöstä loppui lanka kesken harmillisesti juuri loppusuoralla ja nyt odottelen lankatilauksia, jotta saisin ne tikuteltua valmiiksi. Yksi neuletyö taas valmistuikin ja jopa pingotin sen, kunnes päätin antaa sille purkutuomion ja aloittaa alusta. Ommellutkin olen taas pitkästä aikaa. Ompelukset ovat osa tosi kivaa kokonaisuutta, jonka saan toivottavasti pian valmiiksi ja tänne esille. Sillä välin tarjoilen teille tällaisia pastellinsävyisiä perjantain tunnelmakuvia. Minä jatkan maton virkkausta ja taidanpa liittyä lasten nukkekotileikkeihin. Mukavaa viikonloppua teille ja oikein paljon tervetuloa uusille lukijoille!

10 kommenttia:

  1. Voi, kuinka kauniita kuvia. ja mikä ihana nukkekotiperhe; voi kun tulisi lastenlapsia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KahviKaneli! Nukkekodin tuunaminen on kyllä tosi hauskaa hommaa :) Oikein mukavaa viikonloppua ja tervetuloa lukijaksi! :)

      Poista
  2. Tuo pullantai on ihan paras :) Just vanhin tänään kyseli, koska on laskiainen ja ruvetaan leipomaan laskiaspullia. On ne vaan herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me otettiin vähän varaslähtö laskiaiseen, kun teki niin kovasti mieli laskiaispullaa :) Pullantai on hyvä pitää aina sopivin väliajoin ;)

      Poista
  3. Onpa harmillista, että siellä sairastellaan, toivottavasti vointi pian paranee! Nuo Sylvanian hahmot ovat kyllä ihania, meillä ei niitä ole, mutta keskimmäinen leikkii talolla ja hahmoilla lähes aina kerhossa :). Mielenkiintoiselta kuulostaa nuo sinun kässähommat ja kivä nähdä mitä olet ommellut :). Kiitos muuten aivan ihanasta korusta, joka saapui tänään, oliko sekin itse tehty? Pääsi heti neidon kaulaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kyllä sairastelupäiviä tähän syksyyn ja talveen mahtunut! Pahoin pelkään, ettei tästäkään taudista selvitä ilman korvatulehdusta ja antibioottikuuria :( Tylsää, kun pienet sairastaa!
      Kiva, että kirje tuli perille! Se olikin nyt ensimmäinen kirje, jonka neiti kirjoitti lähes kokonaan itse. Muutaman kaksoiskonsonantin neuvoin. Kirjoittamaan ja lukemaan oppiminen on neidille iso juttu :) Korun bambin ostin syksyn käsityömessuilta sillä silmällä, että siitä voisi tulla kiva kaulakoru. Kiva kuulla, että teillä tykättiin :)
      On ollut tosi kiva ommella pitkästä aikaa. Tulossa on pikkujuttuja ihanista puuvillakankaista ja yritä saada postauksen valmiiksi pian. Leppoisaa viikonloppua koko teidän perheelle! :)

      Poista
  4. Kurjaa, että siellä sairastellaan. Toivotaan, että voitatte taudit pian! Herttaiset nukkekodin sisustustekstiilit, nukkekotileikit ovat ihania. Minulla olisi ukkini minulle pienenä tyttönä tekemä nukkekoti, haaveilin joskus aloittavani sen tuunauksen. Saa nähdä inpiroidunko siitä joskus! Ainakin nämä kuvat saavat aikaan taas innostusta :). Laskiaispullat ovatkin mahtava herkku sairastupaan ja muutenkin, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi :) Muistan pitäneeni lapsena kovasti nukkekodin sisustelemisesta ja järjestämisestä, eikä into tunnu laimenneet näin aikuisenakaan :) Todella mukavaa puuhastelua - suosittelen! Yritän päivittää vähän lisää nukkekotijuttuja jos into vaikka tarttuisi sinnekin :)

      Poista
  5. Niin täydellisen kaunis laskiaispulla, nam :) Meillä on muuten samannäköisiä huonekaluja lasten nukkekodissa. Minulla on aivan jäänyt nukkekodin sisustaminen. Siihen varmaan kun alkaa, niin loppua ei ole näkyvissä :) Mistä olet löytänyt nuo ihanat nukkekodin asukit ? Sinulla oli kyllä hyvä tuuri kun löysit kauniita astioita lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nukkekotileikit ovat olleet meilläkin vähän tauolla, kun sopivia asukkeja ei sinne ole löytynyt. Ennen joulua oli Citymarketissa Plussatarjouksessa Sylvanian families hahmoja ja sieltä ne hankittiin. Pitäisi olla myös Prismojen valikoimissa ja BR lelut ja Toys r us ainakin myyvät. Näitä on meille kovasti toivottu ja kokonsa puolesta sopivat hyvin nukkekotiin. Toivottavasti nukkekoti-innostus nyt pysyisi yllä :) Kiitos Kanneli ja mukavaa viikonloppua! :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥