torstai 1. tammikuuta 2015

Neulo pipo hyvään tarkoitukseen

Prinsessajuttu -blogin Mira ja Lankaamaailma järjestävät yhdessä haasteen, jossa neulotaan pipoja Taysin eli Tampereen yliopistollisen Keskussairaalan lastenosaston lapsille. Tarkoituksena on tuunata pipo Lankamaailman ohjeen mukaan. Langaksi suositellaan Hjertegarnin Extrafine Merino lankaa, joka on aivan unelmaisen pehmeää, mutta langaksi käy toki muukin vastaava ja kutittamaton lanka (noin 120m/50g). Valmiit pipot voi lähettää tai viedä Tampereen Lankamaailmaan 31.1.2015 mennessä. Kiinnitä pipon sisään nimesi ja yhteystietosi, sillä Prinsessajuttu -blogin Mira ja Lankamaailmalaiset valitsevat pipojen joukosta omat suosikkinsa, jotka palkitaan lahjakortein. Lisäksi kaikki pipoja toimittaneet saavat ale-kupongin Lankamaailmaan. Tässä kisassa tärkeintä ei kuitenkaan ole menestys vaan ilon jakaminen pienille potilaille.

Alkuviikolla Lankamaailmassa käydessäni Lankamaailman Leena onneksi muistutti minua tästä haasteesta, sillä olin jo ehtinyt unohtaa tuon deadline päivämäärän. Vielä ehtii kuitenkin neuloa hyvin pipon tai pari. Pähkäiltyäni aikani lankahyllyn edessä päädyin tuohon vaaleaan sammalenvihreään ja petroolinsiniseen sävyyn. Visio piposta ei vielä siinä vaiheessa ollut kovinkaan selvillä, mutta kotimatkalla autossa alkoi ajatus piposta hahmottua. Meillä kaikenlaiset örkkimörkit ovat lasten mielestä kivoja, joten neuloin tällaisen hassun monsteripipon. Toivottavasti pipo saisi aikaan hymyn jonkun pienen potilaan kasvoille. Pipo on tehty ohjeesta poiketen ilman resoria, sillä jostain syystä olen tällä hetkellä tykästynyt tuollaiseen rullautuvaan reunaan ja minusta se sopi tähän pipoon. Päälaen kavennukset tein myös hieman "jyrkemmin" kuin ohjeessa. Korvat ja silmät on tehty virkkaamalla, suu linnunsilmäpistoilla ja kieli askarteluhuovasta. Silmissä vielä mustat napit.

Tarkemmat ohjeet haasteesta löydät Prinsessajuttu -blogista. Laitahan sinäkin mielikuvituksesi lentämään ja tuunaa pipo hyvään tarkoitukseen!14 kommenttia:

 1. Aivan upea hyvän mielen pipo ja taatusti mieluinen jollekin pienelle potilaalle! :) Tosi kiva kun olet mukana, ihan mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira teille kivasta haasteesta! Oli tosi hauska neuloa tällaista ja antamisen ilohan se on se paras ilo! :)

   Poista
 2. Upea, kertakaikkiaan! Hieno haaste.

  VastaaPoista
 3. Voi, että on mielettömän hieno pipo. Kyllä tuosta lapset tykkäävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli :) Toivon tosiaan, että tykkäisivät!

   Poista
 4. Mahtava pipo, voin kyllä kuvitella, että joku pikkujäppinen tulee ikionnelliseksi tuosta!

  VastaaPoista
 5. Superhieno pipo! Ihan mieletön.
  Mä voisin käyttää itsekin tuollaista, tulis hyvälle tuulelle.
  Voi himputti kun mulla on ihan mennyt tämmöinen haaste ohi. Ei löydy merinoa tai pehmeätä lankaa kotoota, ja kun nyt tilaa niin ei ole enää aikaa. Aihe olisi enemmän kuin lähellä sydäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, että tämä on mennyt ohi! Tosin vieläkään ei ole liian myöhäistä. Lankamaailma lupailee toimitukset 2-5 arkipäivään ja haasteeseen osallistumisaikaa jatkettiin tammikuun loppuun saakka (oli aiemmin 17.1.). Kiitos kommentistasi MiunMaun!

   Poista
 6. Ai vitsi, kuinka upea ja hauska samalla kertaa! Toi kieli on paras. Olispa vähän taitavampi neuloja niin olisi voinut ehkä osallistua, nyt jätän osallistumisen taitavimmille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Kyllähän sinulta taitoa löytyy! Tämä oli itseasiassa tosi helppo ja nopeakin neulottava. Ainoastaan naaman näpertäminen vei aikaa :)

   Poista
 7. Ihana pipo!! Hitsi, tässä olisi ollut sellainen haaste, johon olisin itsekin mielelläni osallistunut. Vaikka onhan tässä vielä pari viikkoa aikaa, mutta en taida silti muilta kiireiltäni ehtiä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minunkin tekisi mieli neuloa lisää pipoja. Tällainen valmistuu kyllä tosi nopeasti, joten jos vain saan aikaa irrotettua neulomiselle illan tai pari, niin tekaisen vielä toisenkin :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥