maanantai 19. tammikuuta 2015

Almandiinin kankaat + alekoodi

Tässä tulee se viimeksi lupailemani postaus ompeluksista, joita olen jo useamman viikon näperrellyt. Kaikki sai alkunsa siitä, kun pysähdyin syksyllä Tampereen käsityömessuilla ihastelemaan Almandiinin messuosastoa ja nappasin pari kuvaa blogipostausta varten. Almandiini on japanilaisten kankaiden erikoisliike, jonka valikoimista löytyy laadukkaita puuvilla- ja puuvilla-pellava-kankaita, sekä ompelutarvikkeita. Kankaat ovat todella hyvälaatuisia ja kuosit poikkeuksellisen herkullisia. Kiitokseksi bloginäkyvyydestä Almandiinin Tiina kysyi haluaisinko kokeilla ommella kaupan valikoimissa olevista kankaista jotakin. Sain valita muutamia kankaita ja vaikka tuntui, että niin ihanista kuoseista on ihan mahdotonta valita suosikkeja päädyin lopulta näihin neljään huippusöpöön kuosiin.


Jo ennen joulua ompelin kissapuuvillasta kolme pientä pussukkaa joululahjaksi lasten hoitotädeille Hipun selkeällä pussukkaohjeella. Jokaiseen pussukkaan tuli erivärinen vuori Eurokankaan pilkkupuuvillasta ja vetskari tietysti sopivassa sävyssä. Pussukoiden sisään piilotettiin Marianne-karkkeja.



Seuraavaksi otin työn alle puuvilla-pellava-kankaat, joissa toisessa seikkailee Punahilkka ja toisessa Kapteeni Koukku. Molemmat sadut ovat meillä tosi pop ja niin tuli näistä tyynyistäkin menestys. Tein kaksi tyynyä, joiden reunaan ompelin kaappien kätköistä löytyneistä ruutupuuvilloista tereet. Nämä taisivat olla ensimmäiset tyynyt, joihin kokeilin tereiden ompelua. Ohje tällaisen tereen ompeluun löytyy vaikkapa Mekkotehdas blogista. Asetin itselleni tälle vuodelle tavoitteeksi opetella uusia käsityötekniikoita ja tässä taisi tulla nyt ensimmäinen kokeilu. Vetoketjun ompelin "läpän" alle piiloon. Kokeilin näissä vetskareissakin hieman uutta ompelutapaa. Nämä tyynyt tulivat tarpeeseen ja toimivat lapsilla lattiatyynyinä nukkekotileikeissä.





Ja vielä viimeisimpänä valmistuneet tuotokset. Käsittelyyn pääsi seuraavaksi aivan ihana keltainen eläinkuosinen puuvillakangas, josta syntyi pikkuveljelle laukku. Tarvetta oli sellaiselle pienelle laukulle, johon voisi temppukouluun lähtiessä pakata mukaan vaihtovaatteet ja vesipullon. Etsin netistä vähän "miehekkäämpää" laukkumallia ja päädyin Zaaberry blogiin, josta löytyi kiva Messenger bag tutoriaaleineen. Ompelin laukun blogin ohjeella mittasuhteita hiukan muunnellen. Vuoriksi taas samaista pilkkupuuvilla oranssina ja hihnasta tein säädettävän. Laukku on päässyt jo käyttöön ja sinne on hyvä pakata tärkeitä tavaroita :)




Isosisko toivoi käsilaukkua, joten hänen laukustaan tein vähän erimallisen. Kuosiksi valikoitui suloinen kissapuuvilla ja siihen lisäksi pinkkiä pilkkupuuvillaa, sekä vaaleanlilaa baby-pampulanauhaa. Nauhan olen tilannut syksyllä Hanhelista. Tästä laukusta tulikin tosi karkki :) Molemmat laukut vahvistin vielä silitettävällä tukikankaalla, vaikka puuvilla itsessään onkin jämäkkää.



Näiden ompeluiden perusteella voin lämpimästi suositella Almandiinin kankaita. Käykää ihmeessä tutustumassa valikoimaan! Verkkokauppaan pääset tästä linkistä. Lisäksi Almandiini tarjoaa lukijoilleni -20% alennuksen kankaista 19.-21.1.2015 välisenä aikana tehdyistä ostoksista koodilla: blogi.

Olipa muuten tosi kiva ompeluprojekti ja kiitos siitä kuuluu Almandiinille ja Tiinalle! Oli mukava ommella pitkästä aikaa, kun viime aikoina on enemmänkin tullut heiluteltua puikkoja ja koukkua. Kankaita jäi vielä jäljelle ja ihania uutuuksiakin on tullut valikoimiin, joten luulenpa, etteivät ompelut jää tähän. Mitähän kaikkea kivaa näistä voisi ommella kesäksi leikkimökkiin... :)

20 kommenttia:

  1. Voi kun on nättejä juttuja! Ihania kankaita, oikein nameja :)
    Oppisimpa minäkin ompelemaan noin... Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nipsu! :) Kankaat on kyllä just niin nameja ja värit ihania. Varmasti opit ompelemaan! Nämäkin oli kaikki tosi helppoja juttuja ja ohjeissa on kaikissa vaihekuvat, miten ne tehdään. Siitä vaan kokeilemaan :)

      Poista
  2. VÄRIÄ !!! Ihanat ompelukset ja kankaat. Tuntuu , että joka puolelta tulvii ihania kankaita ja niitä olisi pakko saada. :) Aivan ihastuttavat kuvat , tuo tyllimekko kuva on lemppari. Valoista arkea sinulle ja perheellesi. Hauskoja nukkekotileikkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just niitä värejä minäkin näin keväällä kaipaan! Ja näissä kankaissahan niitä riittää :) Nämä kankaat on kyllä tosi ihania ja laadukkaita. Suoraan kudottu ja pysyy muodossaan. Kiitos Kipa ja valoisaa kevään odottelua - ja vauvan :) - myös sinne!

      Poista
  3. Kertakaikkiaan miten ihania <3 , siis ihan kaikki !! Tere tyynyn reunassa on todella näyttävä. Pussukka on niin kaunis ja nuo lasten laukut myös. Olet löytänyt ja saanut laukkuihin niin kantajilleen sopivaa tyyliä. Kankaat ovat kyllä aivan ihania:-) . Pitääkin kurkistaa nettisivuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Olin itse niin tohkeissani näistä ompeluksista, että onpa kiva kuulla jos muutkin tykkäävät. Kannattaa kurkistaa Almandiinin verkkokauppaan. Minusta kankaat ovat ihanan lisäksi mukavan erilaisia :) Mukavaa viikkoa!

      Poista
  4. Ihania juttuja oot ommellut ja kankaat on tosi kivan näköisiä! Kissakangas on ihana :)
    Itselläkin tekisi mieli ottaa jo vaihteeksi ompelukone esille, täytyykin alkaa miettimään mitä sitä tekisikään seuraavaksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira! Näistä kankaista tosiaan inspiroituu ja nyt tekisikin mieli jatkaa heti kaikkien ihanien juttujen ompelemista, kun on kerran vauhtiin päässyt :)

      Poista
  5. Mielettömän ihania! Niin nuo ompelukset kuin kankaatkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana :) Nämä olivat kyllä sellaisia hyvän mielen ompeluksia väriterapian kera! :)

      Poista
  6. Oi näistä tulee niin keväinen mieli! Kankaiden värit on kuin karkkia ja kuvat ihania! Upeasti on uudet tekniikkakokeilutkin onnistuneet! Täytyypä käydä kurkkamassa tuo kauppa, ei ole vähään aikaan sivuilla tullut käytyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit vain niin kuuluvat kevääseen! Ja näissä kankaissa värejä riittää :) Usein jämähdän samoihin tapoihin, joten on kyllä hyvä vähän kokeilla uutta ja haastaakin itseään, vaikka saattaakin sitten epäonnistua. Onneksi nyt ei käynyt niin :) Almandiinilla on muuten fb-sivukin, josta tykkäämällä saa tietää uutuuksista yms. Kiitos Krista ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  7. Voi että miten herkullisia ompeluksia!! Kaikki on niin ihania ja onnistuneita ja nuo kankaat ihan huippusöpöjä. Punahilkka taisi kiilata kuitenkin lemppariksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Tuo Punahilkkakuosi on kyllä suloinen. Ajattelin siitä ensin jotain essumekon tapaista. Kankaaseen voisi hyvin yhdistää vaikkapa pellavaa. Kangas sopii varmasti moneen!

      Poista
  8. Ihanaa väri-ilottelua!Tosi kauniita juttuja olet ommellut ihanista kankaista. Ihan karkkeja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peppi! Tällaiset karkki-kankaat ovat ihan omiaan keskitalven ompeluksiin tuomaan vähän väriä elämään :)

      Poista
  9. Herkulliset kankaat + taitava ompelija = täydelliset tuotteet! Olipas nämä kyllä aivan mahtavia kaikki, kuosien värit yhdistettynä tereisiin ja muihin yksityiskohtiin luo niin mahdottoman herkullisen lopputuloksen. Olen yrittänyt välttää kankaiden ostoa, mutta apua miten nameja nuo kuosit ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Nämä kankaat ovat kyllä niin herkkuja, että mielikuvitus lähtee laukkaamaan ja ompeluvimma iskee! Valoisaa viikkoa sinulle ja kiitos ihanasta kommentistasi Hanna Mi <3

      Poista
  10. Oih mitä nameja! Ja upeta juttuja olet tehnyt!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥