perjantai 19. joulukuuta 2014

Lumihiutalelapaset + arvontamuistutus

Pikkuveli tarvitsi nopeasti uudet lapaset. Vaaleansinisestä ja valkoisesta jämäkerästä syntyi pehmoiset lumihiutalelapaset. Samanlaiset, kuin tein isosiskolle pari vuotta sitten. Lapasia pitäisi tehdä lisää, sillä melkein kaikki lasten lapaset ovat jääneet pieniksi. Meillä käytetään tällaisia villalapasia toppa- ja kurarukkasten alla lämmittämässä ja kosteutta keräämässä. Pysyy varmasti pienet kädet lämpiminä ja kuivina. Jospa joulun pyhinä saisin tehtyä muutamat lisää.

Ihanaa, että tännekin saatiin vähän lunta. Tosin tänään oli harmaa päivä ja vesisade sulatti osan lumesta pois, mutta toivotaan edelleen valkeaa joulua. Viime viikonloppuna lumisena päivänä räpsin muutaman kuvan, kun oli kaunista ja lumista.

Lopuksi muistuttelen vielä meneillään olevasta Ihana -lehden arvonnasta. Aikaa on huomisiltaan asti, joten vielä ehtii osallistua. Mutta nyt pipareita leipomaan :) Jouluista viikonloppua!

 

 



16 kommenttia:

  1. Ihanat lapaset! Ja hurmaava lumi. Täälläkin tehtiin tänään häthätää parit lumiukot, ettei nyt vain ilman sitä hupia jääädä.. jos vaikka sitä lunta ei nyt sitten tulisikaan vaikka pakkasta on kyllä luvattu :). Joulun tunnelmia myös sinun ja perheesi viikonloppuun. Ihanaa aikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kipa <3 Meidän lumiukosta on enää kasa lunta jäljellä, mutta toivottavasti saataisiin edes vähän lisää lunta jouluksi! Jännittäviä aikoja elellään :)

      Poista
  2. Ai että, kun taas mieltä lämmittävät nämä sinun tunnelmaa täynnä olevat kuvat <3. Täälläkin pitäisi ehkä tehdä muutamat lapaset, mutta täytyy ensin nakuttaa nuo keskeneräiset jutut loppuun :) Lapaset ovat suloiset, onko tuo pojan päällä oleva neulekin sinun tekemä, näyttää niin upealta? Kivoja leipomishetkiä teille, mekin taidetaan huomenna leipoa jotakin jouluista kakkua vaikka (kamala makeanhimo näin joulun alla, kun katselee kaikkia herkullisia reseptejä ;))!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Krista <3 Onpa ihana kuulla :) Paidan olen tehnyt aikaisemmin. Jätin reilusti kasvunvaraa ja näyttää siltä, että tämä villa-asu menee vielä tänäkin talvena. Jouluherkkuja on nyt lehdet ja blogit pullollaan. Aika maltillisesti olen leiponut tänä vuonna, että pysyisi edes jotenkin kilot kurissa :)

      Poista
  3. Voi kun on kauniin herkät lapaset. Kuviointi on niin ihana. Kyllä lumi vain kaunistaa ja valaisee niin ihanasti. Meilläpäin on nyt sadellut muutaman päivän ajan lunta. Toivottavasti lumi nyt pysyy. Ihanaa viikonloppua sinulle:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli <3 Olin jo ihan asennoitunut mustaan jouluun, kun koko syksy oli niin märkä ja sateinen. Nyt kun sitä lunta ollaan pariin kertaan saatu hetkeksi, niin muisti taas miten paljon mukavampaa on kun on valoisaa ja pihallakin lapsilla tekemistä. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle myös!

      Poista
  4. Ihana mannekiini sinulla! Osaa esitellä lapaset justiinsa niin, että itsekin tekis mieli kokeilla elämäni ensimmäisiä lapasia.
    Kauniin tunnelmallisia kuvia, lukiukkokuva on huippu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mannekiini poseerasi kyllä oikein mallikkaasti :) Lapasia on siitä kiva tehdä, kun ne valmistuvat nopeasti. Kiitos MiunMaun! :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos Margareta! Vaaleansininen on väreistä kestosuosikkini ja poikakin siitä tykkää :) Kiva kun kävit kylässä!

      Poista
  6. Ihanat lapaset <3! Minulla on äitini tällä kuviolla neulomat lapaset, ja käytössä ovat, kun ovat niin sievät. Sinä kyllä osaat vangita tunnelmat kameralla. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi <3 Tällainen tosi yksinkertainen kirjoneule on tosi helppo neuloa. Tykkään myös siitä, että sisälle jäävät lankalenkit tuovat lapasiin vähän enemmän paksuutta ja ilmavuutta ja ovat siksi lämpimämmät. Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista
  7. Ihanan hempeät lapaset! Maasta lumi uhkaa sulaa kovaa vauhtia, mutta noissa lapsissa lumihiutaleet säilyvät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Kovin vähän valkeaa jäi tämän päivän sateiden jälkeen maahan. Kaupungissa oli melkein mustaa. Toivotaan jouluksi lisää lunta näillekin leveyksille. Lapasissahan hiutaleet onneksi säilyvät :)

      Poista
  8. Ihan on talvisen väriset lapaset. Villalapaset on ihan ykköset talvella lisälämmikkeenä. Täälläpäin oli vielä viikko sitten kunnolla lunta, mutta vesisateen ansiosta on enää rippeet jäljellä. Toivotaan, että koko suomi saisi jouluksi valkoisen kuorrutteen ylle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapasista tuli minustakin talvisen väriset :) Kurja vesisade, kun vei lumet, mutta onneksi vielä on toiveissa saada edes vähän lunta jouluksi! Kiitos Eerika :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥