sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Piraattipaita ja viittavinkki

Lapset juhlivat sadonkorjuujuhlaa perjantaina päivähoitopaikassaan naamiaisten merkeissä. Esikoinen sai työkaverini tyttären vanhan Pocahontas puvun, mutta kuopukselle ei ollut mitään valmiina. Tulimme siihen tulokseen, että merirosvon asu olisi kiva ja minä lupasin sen toteuttaa. Omasta vanhasta punavalkoraidallisesta trikoopaidastani saksin pojalle paidan. Pääntie on tuollaista kirjekuori-mallia ja kanttasin sen mustalla resorilla. Kiireessä en edes jaksanut vaihtaa kaksoisneulaa, vaan ompelin hunajakennolla. Paidan miehustaan laitoin silityskalvosta pääkallon. Ehdoton vaatimus asulle oli, että viitta on oltava. En halunnut turvallisuussyistä kaulan ympäri solmittavaa viittaa. Niinpä keksin ommella viittaan pienet kuminauhalenksut reunoihin ja napit puseroon, joihin viitan saa kiinitettyä. Olin oikein tohkeissani tästä oivalluksesta, vaikka moni varmasti on tämän jo aiemmin hoksannutkin :) Pääkallohuivin kankaan hain Eurokankaasta ja asiaankuuluvat maalaukset tehtiin kasvoväreillä.

Tunnustan olevani jouluhullu ja vähän on jo alkanutkin jouluttaa. Nyt sen uskaltaa sanoa ihan äänenkin, kun marraskuun puolelle päästiin. Tänään tein joulutorttuja ja niitä maisteltiin kynttilän valossa. Pipareitakin oli - tosin kaupasta ostettuja. Kiirettä on pitänyt ja olikin todella mukavaa lepäillä päivä ihan rauhassa välillä vähän neuloen. Vastapainoksi tälle käytiin porukalla illalla pelaamassa beachia. Hauskaa, että Tampereellekin on avattu beach volley sisähalli, jossa pääsee ihan beach meininkiin keskellä pimeintä syksyä. Mukavia tunnelmia itse kunkin viikkoon!

 
 

12 kommenttia:

  1. Loistava idea! En minä ainakaan tätä ideaa ole ennen nähnyt. Pitääpi pistää harkintaan, että omille neitosille jotain prinsessajuttua tästä kehittelis :). Joulua täälläkin jo hieman tunnelmoidaan. Ensimmäinen piparitaikina on tehty ja syöty. .. osan ihan paistoimmekin ;). Glögiä ei olla vielä nautittu.. hmm.. viime joulusta tuolla olisi yksi purkki glögiä. Ehkäpä tänään illalla olisi ihana rakenneultran jälkeen lämmittää itselleen hieman höyryävää ja lämmintä glögiä, syödä vaikkapa pullaa <3 Tunnelmallista tulevaa viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kipa! Viittaa varmasti tarvittaisiin myös pikkuprinsessojen leikeissä. Kiva kuulla, että muuallakin alkaa jo jouluttaa :) Hmmm... rivien välistä olen lukevinani, että olisi paikallaan onnitella jotakuta jännittävistä uutisista vai päättelinkö oikein? ;) Ihanaa viikkoa teidän koko poppoolle ♥

      Poista
  2. Minä sitten tykkään noista merirosvoasujen väriyhdistelmästä, punainen, musta ja valkoinen vaan näyttää aina niin tyylikkäältä, oli kyse sitten kuinka hurjasta merirosvosta tahansa! Oikein toimiva oivallus tuo viitan kiinnitys nappeihin, idea oli täällä ainakin vielä ihan oivaltamatta :). Mekin on syöty jo pipareja ja joulutorttujakin on leivottu, tosin ei luumuhillolla. Muuten ei oikeastaan vielä ole ajatukset joulussa, tosin yhden joululahjan hankin viime viikolla. Pihaan ajattelin tällä viikolla laitella valoja, kun on niin pilvistä ja synkkää, jospa valot vähän piristäisivät. Ihanaa viikkoa teidän sakille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miellyttää kyllä minunkin silmääni tämä väriyhdistelmä :) Meinasi tulla paniikki, kun jätin ompelemisen viime tippaan, enkä löytänyt sopivaa raitakangasta kaupoista, mutta onneksi löysin kaapista tämän uusiokäytettäväksi sopivan paitani. Itse olin niin tyytyväinen tähän oivallukseen, kun napit sopivat hyvin paitaan muutenkin ja näin paitaa voi käyttää ihan normioloissakin ilman viittaa (tosin tuo puolihiha vaatii lämpimämmät kelit). Tunnelmavalojen laitto pihalle olis kyllä jo ihan paikallaan. Niin pimeää ja synkkää on maisema ikkunan takana. Kiitos Krista ja ihanaa viikkoa myös teille ♥

      Poista
  3. Upea merirosvoasu! Mulle tuo nappikiinnitys oli ihan uutta, että kiitoksia vaan vinkistä :)
    Ajatukset on täälläkin kääntyneet jo tulevaan... Joulumusiikkia ollaan jo jonkin aikaa kuunneltu ja viikonloppuna ajattelin, että voisi pikkuhiljaa laitella pihalle valoja ja ikkunoihin paperitähdet. Tämä marraskuun alku on aina ollut jotenkin vähän ankea niin jotakin pientä piristystä sitä pitää keksiä ;) Mukavaa uutta viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Onpa mukava kuulla, että nappikiinnitys ei ollutkaan niin itsestäänselvyys muille, niin kuin kuvittelin :) Joulumusiikki on minunkin "salainen paheeni" ja ollaan lasten kanssa sitä välillä kynttilän valossa iltaisin kuunneltu :) Onneksi marraskuussa on tämä joulun odotus. Muuten tätä pimeyttä olis kyllä vaikeaa sietää! Mukavia tunnelmia teidänkin viikkoonne ♥

      Poista
  4. Aivan loistava idea! Pitää pistää muistiin ensi vuotta ajatellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos H3idi! :) Naamiais- ja rooliasuja tarvitaan vähän väliä, niin ideoita onkin hyvä olla jemmassa :)

      Poista
  5. Kiitoksia minultakin tuosta vinkistä viitan kiinnittämiseen, ei ole koskaan tullut mieleen! Todella hieno merimiesasu, värit ovat niin raikkaat ja kokonaisuus loistava. Tunnustan olevani jouluhullu minäkin :). Eilinen paksu lumikerros lisäsi joulun tuntua, joten oli kaivettava esille jouluiset askartelulehdet. Ihanaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että vinkki oli tervetullut muillekin! :) Voi kun tännekin saataisiin vähän lunta! Meillä on niin harmaata ja pimeää, eikä yhtään lunta saati sitten pakkasta. Kiitos Hanna Mi ja mukavaa joulun odottelua sinne teille ♥

      Poista
  6. Hieno asu! Viitan kiinnitysnapit on kiva keksintö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viitta tuntuu olevan aika kova juttu näissä roolileikeissä ainakin meillä :) Oikein mukavaa viikkoa!

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥