keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Julian uudet vaatteet

Esikoisen tärkein nukke tällä hetkellä on Julia. Koska Julian vaatevarasto oli kovin suppea, niin ompelin nukelle pari uutta mekkoa. Tai toinen niistä taitaa olla tunika. Molemmat tein samalla singoallan kaavalla. Asuun tein vielä yhdet punaiset velour-legginssit, jotka sopivat kummankin yläosan kanssa. Kankaiksi kävivät pienet jämätilkut ja ompelustakin selvisin saumurilla sukkelasti. Ompelukoneeseen en taaskaan jaksanut vaihtaa kaksoisneulaa, vaan testailin helmoihin uusia jousto- ja koristeompeleita. Nuken huolehtivainen pikku-äiti sai nämä vaatteet nimipäivälahjan mukana. Pikkuveljen sairastellessa vielä tänäänkin kotona pääsi hän vuorostaan syöttämään Julialle päikkärimaidot. Olipa hauskaa ommella näitä minivaatteita. Luulen, että joulupukin paketeista saattaa paljastua lisääkin vaatetettavia. Sopii minulle! :) Hauskoja nukkeleikkejä ruutujen sinnekin puolen!

 
 

14 kommenttia:

 1. Kylläpä nyt nukkevauvan kelpaa! Nukenvaatteiden ompelu on kyllä yllättävän mukavaa ja mikä parasta niihin saa tosiaan käytettyä kaikki jämäpalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Pienetkin tilkut käyvät näihin ompeluksiin. Lisää asuja pitäisi alkaa tehtailla, kunhan keksin jostain kivoja kaavoja. Kiitos Eerika :)

   Poista
 2. Kyllä on sieviä vaatteita:) Pitäisipä itsekin innostua taas tekemään nukenvaatteita. Onhan edellisten ompelusta jo kovastikin aikaa:) Mukavaa päivän jatkoa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näiden pikkuvaatteiden näpertely on kyllä aika terapeuttista puuhaa :)

   Poista
 3. Niin söpöjä ja pikkuisia! Minä tein muutama vuosi sitten niin paljon nukenvaatteita, etten millään tekosyyllä enää voi tehdä enempää - harmi, koska niitä on kyllä paljon mukavampi tehdä kuin barbin vaatteita (tosin niitäkin meillä on kyllä riittävästi ja tytöt valmistaa niitä jo itsekin :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barbien vaatteita olen minäkin lapsena ommellut paljon, mutta nyt niin pienten asujen näprääminen ei innosta yhtään. Nämä vauvanukkekoon vaatteet ovat sentään paljon helpompia toteuttaa. Kiitos Krista! :)

   Poista
 4. Ihanat värit näissä nukenvaatteissa, näitä on ihana käyttää leikeissä. Nukkeleikit on niin hellyttävän ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Nukkeleikit on kyllä kivoja ja nukenvaatteiden ompelu se vasta hauskaa puuhaa onkin :)

   Poista
 5. Moikka!
  Olisin kysynyt noista Säde-langasta tekemistäsi säärystimistä. Teitkö tuolla 60 silmukan ohjeella ja siis nelosen puikoilla nuo säärystimet?
  Itse aloitin neidille (9v.) neulomaan noita, mutta purin ne, kun niistä vaikutti tulevan niin reilun kokoiset...Vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Minä tein huomattavasti pienemmässä koossa, kuin mitä ohjeessa oli. Minulla oli silmukoita 42 ja puikkokoko siis 4. Niillä tuli sopivat kohta 6-vuotiaallemme, joka kyllä on ikäisekseen reippaan kokoinen (128cm). Pahoittelut, että silmukkamäärä oli jäänyt mainitsematta! Toivottavasti näistä ohjeista on apua :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! Itse aloin tekemään silmukkamäärällä 40, muttei se mennyt ihan tasan...Katotaan, jaksanko vielä miljoonannen kerran purkaa tekeleet!

   t. Maija

   Poista
  3. No voi harmitus! Tuo kuvioneule on jaollinen kuudella ja resori taas kahdella, joten silmukkamäärä määräytyy sen mukaan. Toivottavasti löydät vielä intoa aloittaa kerran uudelleen. Tsemppiä!! :)

   Poista
 6. Oi kun on sievät vaatteet ja mahtaa olla lapsi onnellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! :) Kyllä Julialle on ahkerasti vaihdettu asuja ja pidetty nukesta hyvää huolta :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥