maanantai 24. marraskuuta 2014

Ensimmäinen hyasintti

Päivä kotona kipeän lapsen kanssa. Ohjelmassa yhdessä lepäilyä, nenän niistämistä, vähän töitä ja askartelua. Kauden ensimmäinen hyasintti pääsi olohuoneen pöydälle tuoksua tuomaan. Sohvallekin laitettiin vähän punaista ja ikkunoille kyntteliköt. Ulko-oveen tein sammalesta kranssin. Pohjana käytin vanhaa metallihenkaria, jonka väänsin sydämen muotoon. Siihen ympärille kieputtelin ompelulangalla sammalta ja koristeeksi vähän joulunpunaista nauhaa. Meidän keräämä sammal ei ollut kaikkein sopivinta tähän askarteluun, kun tämä laji on niin pitkää ja ruskeaa juuriosaa jää niin paljon näkyviin. Mutta tämä saa nyt kelvata omassa erikoisuudessaan. Valoisaa mieltä viikkoonne ja pysykäähän terveinä!


 

 

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tasan kuukausi kun on jouluun, niin alkaa jo jouluttaa :)

   Poista
 2. Oih. Ihania sammaljuttuja oot tehnyt. Hieno idea tuo metallihenkarin taivuttelu :). Pikaisia paranemisia sinne lapsoselle ja oikein tunnelmallista joulun odotusta hyasintin tuoksussa. Meillä tuo on vielä kaupassa.. pitänee käydä joku pv hakemassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Näin tuon henkari-idean joskus jossain googletellessa ja hiljattain sama idea oli esitelty myös Ihana tai Taika lehdessä (en nyt muista kummassa). Iloista viikkoa teille!

   Poista
 3. Toivottavasti siellä parannutaan pian! Tosi kauniilta kranssi näyttää erikoisesta sammallajista huolimatta :) Täytyisipä itsekin kehitellä jotain kranssia ulko-oveen. Tytöt laittoivat omiin huoneisiin joulukoristeita esille jo nyt, vaikka ajattelin että ensi viikonloppuna otettais koristeet esille, eipä tuo nyt ole niin vakavaa :) Kyllä se joulu alkaa tulla mieliin itse kullakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Minäkin olen yleensä odotellut kynttelikköjen ja muiden jouluisten juttujen kanssa adventtin saakka. Jotenkin se joulun aika menee aina liian nopeasti, joten ajattelin että aloitetaan ajoissa niin ehditään nauttia kunnolla :) Pikku potilaan vointi vaikuttaa jo vähän paremmalta. Nyt vain jännätään iskeekin tautu meihin muihin. Kivoja joulutouhuja teille!

   Poista
 4. Harmi kun tekin olette joutuneet sairastelemaan, toipumista teille! Ihania jouluisia juttuja olet laittanut. Hyasintin tuoksu on niin lumoava. Sammalkranssi on todella kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Vielä tänäänkin kotona pienimmän kanssa, mutta toivottavasti kuume pian helpottaa. Mukavaa joulun odotusta :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥