maanantai 28. heinäkuuta 2014

Tyttösen kesähattu

Kesäloman viimeinen viikko alkoi. Vielä siis ehtii nauttia lomasta ja kesästä. Pihatöiden ja rakennusprojektien ohella on onneksi ehditty lomaillakin. Tässä muutama kesäkuva meidän lomanvietosta kera tyttösen uuden kesähatun. Akuuttiin hattupulaan ompelin Eurokankaan Mette -puuvillakankaasta lierihatun leveällä lierillä. Kaava on sama, kuin tässä viime kesänä ompelemassani hatussa ja sen kaava löytyy täältä. Ohje on hyvin selkeä, kuvallinen ja ilmainen. Hattu on aikuisten kokoa, mutta en lähtenyt sitä pienentämään vaan ompelin taakse pätkän kuminauhaa, kun halusin hattuun vähän rypytystä. Hattu pysyy näin mielestäni myös paremmin päässä ja mahtuu pidemmän aikaa.

Tämä on muuten 200. julkaisemani postaus. Monta mukavaa vuotta on blogin parissa kulunut ja toivottavasti vielä monta edessä. Kiitos teille kaikille mukana kulkeneille seurastanne ja ilahduttavista kommenteistanne ♥

 

 
  

16 kommenttia:

 1. Ihana kesähattu! Ja todella ihanat kuvat. Kyllä kesä on vain ihanaa. Itse en taitaisi uskaltautua purjeveneen kyytiin, mutta ihanat kuvat ja varmasti vähemmän pelkoiselle, super mahtavaa touhua! Kauniita kesähetkiä teille, hellehatulla tai ilman <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänä kesänä kesä on tuntunut jotenkin enemmän kesältä, kuin aikoihin ja olen myös siitä nauttinut. Välillä on taas melkoista työleirillä pidetty, mutta on sekin palkitsevaa, kun asiat etenee. Olen yleensä tosi huono matkustamaan kaikissa keikkuvissa menopeleissä, mutta nyt oli kyllä huippu purjehdusreissu, kun oli niin kaunis sää ja sopiva tuuli. Teille myös oikein kaunista loppukesää!

   Poista
 2. Kiva kesähattu! Helteistä viimeistä lomaviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Sitä samaa toivottelen sinne teillekin!

   Poista
 3. Kaunis hattu tyttösellä, ihanan mallinen! Kivasti sopii kuminauha taakse rypyttämään lakkia. Upeita kesäkuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Luulenpa, että tuolla hatun kaavalla tulee vielä tehtyä hattuja tulevaisuudessakin. Suosittelen kokeilemaan!

   Poista
 4. Onnittelut 200 postauksesta! Hattu on kivan näköinen, pitää pistää muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaava on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! :)

   Poista
 5. Ihana leveälierinen hattu ja mahtavat tunnelmat jälleen kuvissa! Nautitaan viimeisistä lomapäivistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Kiva jos kesäfiilis välittyi sinnekin puolen ruutua :) Kaunista loppukesää myös teille!

   Poista
 6. Upeat kesätunnelmat! Voi kuulla aaltojen liplatuksen ja haistaa meriveden :). Hattu on kaunis, kuminauharypytys onkin hyvä ajatus lapsen hattuun. Ne pienet kun tapaavat kasvaa (turhan) nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Näiden kuvien avulla voin sitten talvipimeässä muistella lämmintä kesää :) Ihan samaa mieltä olen, että nuo pienet kasvavat ihan liian nopeasti! :)

   Poista
 7. Suloinen hattu ja ihana aurinkoinen&lämmin kesätunnelma ikuistettuna näihin kuviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppi! Ihana on ollut kesä ja mukava on palata näihin kuviin vielä monta kertaa :) Kivaa loppulomaa myös teille! :)

   Poista
 8. Ompas huippuidea tuo kuminauha hatun taaosassa, kun ongelmana täälläkin on se hatun putoilu :D Ihanaa viimoista lomaviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kuminauhalla saa tosiaan vähän napakammaksi väljemmänkin hatun, jolloin hattukin mahtuu pidempään. Kiitos HanNa, yritän ottaa viimeisistä lomapäivistä kaiken irti! :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥