sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Crocheted Maybelle Flower Garland

...eli virkattu kukkanauha. My Rose Valley blogissa olen nähnyt ihania virkattuja käsitöitä ja tämäkin idea tuli sieltä. Ohjeen Maybelle kukkaseen löydät UK ja US termein tämän linkin takaa. Kukkanauhaan sain kulutettua lähes kaikki Blend Bamboo lankajämäni, jotka taannoin hankin tiskiliinoja varten. Pari kukkasta on virkattu Novitan Bambusta. Kunhan meidän pihaan tekeillä oleva leikkimökki joskus valmistuu, niin kukkanauhan olisi tarkoitus löytää paikkansa sieltä. Sinne se on juuri sopivan iloisen värinen.

Olen aivan hurahtanut virkattuihin tiskiliinoihin. Hassua kyllä, mutta vaikka olen näitä lahjaksi muille antanut, niin tämä hiljattain virkkaamani oli ensimmäinen omaan käyttöön jäänyt. Voi mistä olenkaan jäänyt paitsi! Niin ihania nämä ovat käytössä - puhdasta tulee, eikä haise! Ja hei onhan näitä nyt kivempi katsellakin. Pari tein vielä itselle lisää, petroolin sävyisestä Blend Bamboosta ja korallin värisestä Novitan bambusta. Kyllä näillä nyt pyyhkii hyvin ja niin olen tehnytkin. Pöydät ja tasot aivat kiiltelevät puhtauttaan, heh :)

Pionipuskani tuottaa tänä vuonna ensimmäistä kunnon satoa. Istutin taimet jo muistaakseni neljä vuotta sitten, mutta nyt vasta on pionit nuppuja pullollaan ja sen kummemmin säästelemättä olen napsinut niitä sisälle maljakkoon. Siinähän ne eniten silmälle iloksi ovat. Ja voi ihanuus tätä pionin tuoksua! Voisinpa välittää sitä teille ruudunkin kautta, mutta kuviin on tyytyminen. Aurinkoa sunnuntaihinne!13 kommenttia:

 1. Ihanan värikäs kukkanauha. Minäkin rakastuin virkattuihin tiskiliinoihin, kun niitä pääsin käyttämään. Meillä aina tarkka kokkaava mieskin pitää niistä enemmän kuin tehdasvalmisteisista räteistä. Kiitoksia jälleen kauniista kuvista, minä niin nautin näiden katselusta! Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Nämä ekologiset tiskiliinat ovat kyllä huippuja - ja keittiön kaunistajia :)

   Poista
 2. Oi, miten kauniita kuvia taas :) Tiskiliinat on kyllä ihan parhaita, ja onhan ne niin kauniita ja mukavia tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira <3 Sen ihanan virkkukoukusetin saatuani on ollut kova virkkausinpiraatio päällä :)

   Poista
 3. Voi, ihanuus mikä kukkanauha! Olen aina ihastellut muiden tekemiä viirinauhoja, tämä kukkanauha taitaa päihittää kaikki ihanat viirinauhatkin :) Ihania pioneita <3 Mun pionipuskat taitavat olla 3 vuotta vanhoja, eikä niihin ole tullut kukkia kuin yksi per puska! Toivottasti ens kesänä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi suurkiitos Eerika <3 Kukkanauhasta tuli kyllä minustakin söpö :) Luulenpa, että kärsivällinen odottelu pionien suhteen kannattaa! Toivottavasti teilläkin on jo ensi vuonna paljon pionin kukkia ihasteltavana :)

   Poista
 4. suloisia kuin tämä aurinkoinen kesäpäivä. Varmasti on pikkuneiti iloinen, kun tuon nauhan omaan uuteen leikkimökkiinsä saa :-)

  VastaaPoista
 5. Wow, ihana blogi tuo My Rose Valley - miten olenkaan voinut tähän saakka missata sen kokonaan. Kiitos kiitos ystäväiseni linkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) hieno juttu, että löysit tätä kautta uuden kivan blogin! Tykkään itsekin kovasti tuosta blogista ja ideoita sieltä riittää ammennettavaksi! :)

   Poista
 6. Kauniita ovat niin pionit kuin kukkanauha! Ehkäpä minunkin pitää tosiaan virkata noita kauniita tiskiliinoja, jospa siivousintoa tulisi vähän enemmän :) Nuo bambua sisältävät langat ovat varmasti paras vaihtoehto niihin, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista :) Itse olen vielä noviisi näiden virkattujen tiskirättien kanssa, mutta bambu on varmaan imukyvyltään aika ykkösluokkaa ja sopii siksi hyvin näiden materiaaliksi.

   Poista
 7. Ihanainen kukkanauha! Olen kans yllättynyt todella positiivisesti bambuisista tiskiräteistä. Se rätin haju on mulle aina ollut ongelma, häiritsee kun kädet haisee sille. Mutta bambuiset, ne ei haise yhtään. Pitäisi täydentää pinoa niin, ettei muita rättejä enää tarvitsisi ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! Se rätin haju on kyllä kamala, mutta eipä ole näissä räteissä hajua. Munulla on nyt näitä muutama ja olen todella tyytyväinen. Lisää aion tehdä silti vielä monta :) Nämä nyt on vaan niin kivoja tehdä! :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥