perjantai 11. heinäkuuta 2014

Baggy jeans

Pikkuveli on aina välillä harmissaan, kun isosisko käyttää hienoja mekkoja ja hameita. Pojille kun ei noita mekkoja oikein valittavana ole, niin piti keksiä jotain muuta kivaa. Ohuesta ja pehmoisesta farkkupuuvillasta ompelin löysät baggy jeans pöksyt, joissa haarasauma roikkuu reilusti, vyötäröllä on kunnolla väljyyttä ja lahkeet ovat kapeat. Etutaskujen pitää olla isot ja takataskutkin näpersin. Pituutta lahkeissa olisi saanut olla enemmän, mutta sovittaja ei ollut kovin innokas seisomaan paikoillaan. Näillä pituuksilla mennään siis tämä kesä. Ihana kangas pikku tähtineen on Eurokankaasta ja napit Lankaidean valikoimista. Kaavan tein itse summissa, sillä en satu omistamaan yhtään niistä Ottobre-lehdistä, joissa tämän tapaisia pöksyjä on kaiketi ollut. Vyötärölle laitoin mukavuussyistä kuminauhan ja tuo halkio on pelkkää silmänlumetta ja estetiikkaa. Toivottavasti nämä väljät pöksyt on nyt pikkuveljen kiva kiskoa jalkaan, kun isosisko liehuu mekoissaan. Kaava talteen ja näitä voisi tehdä toisetkin. Sen verran kivat näistä tuli!

Kuvissa vilahtelee meidän upouusi terassi, joka on melkein valmis. Leikkimökki kun on vielä ihan vaiheessa, niin päätimme viime viikon kuumimpien kelien aikaan alkaa lisäksi värkkäämään terassia. Lapiohommia, soran kärräämistä, sirkkelöimistä ja noin triljoona ruuvia. Hyvähän se on jotain pientä askaretta ihmisen lomansa kuluksi hommata! No nyt on terassi jo siinä kunnossa, että siinä kelpaa kekkaloida. Vielä vähän viimeistelyä ja jotain seinäsermiä, katosta yms. se kaipaa. Leikkimökkiprojekti jatkuu huomenna toivottavasti ikkunoiden ja oven onnistuneella asennuksella. Jotta hommat eivät pääsisi loppumaan, hain tänään lasten kanssa vähän taimia, jotta saadaan uusi puutarhaprojekti polkaistua käyntiin. Työteliästä lomailua täällä suunnalla siis :) Ratkiriemukasta viikonloppua ruutujen sinnekin puolen!

 

 
 
 
 

16 kommenttia:

  1. Hauskat, huolettomat, siistit ja ihanat housut! Taisi tullakin monta ylistyssanaa. Kangas on kyllä kiva, napit sopivat passelisti siihen. Kuminauhasta tykkään itsekin lapsen housujen vyötäröllä. Teidän lomasta ei sitten ihan heti tekeminen lopu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos!! :) Kangas on kyllä tosi pehmoinen ja siksi varmasti mukava päällä. Napit ja vetskarit on housunvyötäröllä aika epäkäytännölliset meidän hoikalla 3-vuotiaalla ja suosinkin siksi kuminauhaa. Mutta nyt taas pihalle urakoimaan :) Hauskaa viikonloppua teille!

      Poista
  2. Nää on ihan huippu mageet! Siis että mä tahdon itselle tälläset ;D. Ou jee! Kyllä varmasti kelpaa näissä pompahdella ja pyörähdellä neitosen liihotellessa mekossaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Kieltämättä nämä olis itsellekin aika makeat :) Ja mieti miten mukavat jalassa! :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Muistan ne sun tekemät samantyyppiset housut ja ne on jääneet to do listalle. Nyt sitten sain vihdoin kokeiltua! :)

      Poista
  4. Huiput housut ja kangas on ollut kyllä mahtava löytö. Olet kätevä kun kaavan itse teit ja noin hyvät tuli! ! Teillä on siellä mukavan kuuloisia projekteja. Leikkimökin teko ja istutusjutut on meidänkin kesätöitä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Tämä kangas oli Eurokankaasta pakalta jos kiinnostaisi hankkia. Hyödynsin kaavan piirtämisessä pojan vanhoja housuja. Muuten olen huono alusta asti itse piirtämään. Mukavia pihaprojekteja teillekin! :)

      Poista
  5. Ihanat housut, sopii niin hyvin pienelle pojalle. Täällä odottaa sama kangas tulevalle koululaiselle, lappuhaalareita olen siitä suunnitellut :) Mukavaa on aina saada pihaprojekteja eteenpäin, saman tyyppisissä touhuissa ollaan oltu täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Oi, lappuhaalarit kuulostaa kyllä kivalta! Odotan innolla, että saadaan nähdä kuvia niistä! :)

      Poista
  6. Niin upeat housut, että! Ihanat yksityiskohdat ja huisin mahtava tuo kangas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos NorppaStiina! Kangas oli jotenkin niin meidän kuopuksen näköinen ja niin ihanan pehmoinen. Kuumallakin kelillä ovat mukavan ohuet ja vilpoiset. :)

      Poista
  7. Voi ihanuus! Ehdottomasti hyvät mekon korvaajat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Polaliina! Käytäntö on osoittanut, että hyvin kelpaavat päälle :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥