keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Pakkaspojan lapaset

Meidän lasten yksi tärkeimmistä ulkoiluvarusteista on villalapaset! Meillä käytetään villalapasia ihan sellaisenaan vaikkapa kauppareissuilla ja ulkoillessa toppa- ja kurarukkasten alla. Ne pitävät kädet varmasti lämpiminä ja kuivina, kun imevät kaiken ulkoa ja sisältäpäin tulevan kosteuden. Kuopuksen lapasvarasto oli jotenkin "kutistunut" viime talvesta, joten kaivelin lankakorin jäämistöä ja onnistuin saamaan aikaiseksi parista pienestä alpakka- ja yhdestä villasekoitekerästä tällaiset raitalapaset. Näistä tuli väreiltään minusta sellaiset pakkaspojan lapaset tammikuun lapselle. Ne pakkaset vaan puuttuu...!

Keristä puheenollen palkitsin eilen itseni käymällä Kerässä lankaostoksilla lomanloppumistympimistä kompensoimaan. Kerä avasi eilen ovensa uudessa osoitteessa Aleksis Kiven kadulla ja minä lompsin sinne lounastauolla lankoja hypistelemään. Pois läksin pienen sievästi paperiin paketoidun paketin kanssa naama leveässä virneessä ja heti illalla oli saatava puikot suihkimaan. Niitä neuleetikon elämän pieniä iloja :)


 

10 kommenttia:

 1. Suloiset lapaset! Totta, villalapaset ovat ihan lyömättömät toppahanskan alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin ovat, pitävät pienet kädet takuuvarmasti lämpiminä :)

   Poista
 2. Lapasista puheen ollen... tulipa mieleen postausta lukiessa, että syksyllä ostin pari kerää villalankaa lapasia varten! Miten lie sillä tavalla unohtuneet, varmaan pakkasettomuus vaikuttanut asiaan :/ Tarviikin lähteä lankalaatikolle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että pääsin muistuttamaan :) Nyt vain äkkiä puikot suihkimaan jos viikonlopuksi luvatut pakkaset vaikka toteutuisivat!

   Poista
 3. Kivat lapaset!
  Meilläkin lapaset ovat suosiossa ja niitä saakin neuloa jatkuvasti lisää. Onneksi on erilaisia lankoja ja erilaisia malleja, ei siihen puuhaan voi kyllästyä!
  Ja ihanat kettukarkkisukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapaset on tosiaan niin kivat ja nopeat neulottavat. Eikä tarvitse tehdä tylsää kantapäätä! :D Sinun kettuneulomuksestasi sain viimeisen kipinän ja oli pakko saada tehdä omatkin :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥