maanantai 6. tammikuuta 2014

Kettukarkkisukat

Näin muutamat Fazerin Pihlajakarkeista sovelletut sukat ja minun oli kertakaikkiaan PAKKO saada tehdä sellaiset. Joulun välipäivinä haimme kuopuksen kanssa Tokmannin lankahyllystä keltaista Kotikulta villalankaa ja loput värit löytyikin kotoa. Nämä ovat sukka nro. 2 ja 3. Ensimmäisen sukan tein valmiiksi asti, mutta ei siitä tullut hyvä. Seuraaviin sukkiin pienemmät puikot ja vähän värien ja raitojen vaihtelua. En ole tehnyt oikeastaan koskaan kirjoneuletta, mitä nyt joskus jotkut lapaset, joissa oli ehkä kahdella värillä jotain epämääristä kuvioyritystä. Näistä olenkin siksi oikein ylpeä ja pieni kirjoneulekärpänen taisi puraista, kun uusi kuvio on jo suunnitelmissa. Kantapäitä neuloessani muistin taas, miksi en juuri koskaan neulo sukkia. Olen maailmankaikkeuden surkein neulomaan kantapäätä. Nyt oikein netistä kaivoin ohjevideoita ja tarkistin, että teenkö sen varmasti oikein, mutta ei! Silti tuli tuollaista tuherrusta. Oli miten oli, varret on silti minusta ihanat ja kuopuskin tykkäsi uusista sukistaan :)
  
 
 
 
 
 
 
 
 

22 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! :D Ja ymmärrän hyvin tuon tunteen kantapäitä tehdessä... Monet sukat on jäänyt aloittamatta, koska en jaksaisi tehdä kantapäätä, kun siitä tulee kumminkin huono. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samat on mietteet minullakin monesti :) Kiva kun jätit kommenttia!

   Poista
 2. Nämä sukat ovat kyllä niin suloisen hauskat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Minustakin tämä oli niin hauska idea, että oli päästävä tekemään ja kyllä näitä ihan posket punaisina sitten höyrysinkin :)

   Poista
 3. Mielettömän upeet!!!
  Näin kans fb:n villasukkaryhmässä näitä ja olivat kyllä herkullisia (vaikka kettukarkit ei kyllä suosikkeihin ole ikinä kuuluneetkaan :D).
  Kantapää näyttää hyvältä! Myös vahvistettu kantapää on superhelppo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nipsu! Minä sain kettukarkkeja aina pääsiäisenä karkkikierrokselta samalta vanhalta tädiltä. Ei ne ehkä ihan suosikkeja ole, mutta hyvä muisto niihin liittyy ja kiva tuo logo. Yleensä teen juuri vahvistetun kantapään ja se itse kantapää menee vielä ok, mutta ne silmikoiden poimimiset siitä reunasta! En vaan tajua, miten toiset saa siitä niin siistin! Mä oon vaan niin tumpelo :)

   Poista
 4. Hauska idea viedä kettukarkkiaihe sukkiin. Aivan ihanat. -Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Minustakin ihan huippuidea. Kiitos kommentistasi!

   Poista
 5. Onpa ihanat sukat ja taitavasti tehty. Tulee ihan lapsuus mieleen kettukarkeista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga! Huippua, että karkki ja sama logo on säilynyt niin pitkään! Minullakin tulee näistä lapsuus mieleen :)

   Poista
 6. Herkulliset! Ei kukaan kantapäätä edes huomaakaan, kun on noin ihanat ketut varressa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Niin minäkin ajattelen ja toivon, ettei kukaan kiinnitä kantapäihin mitään huomiota! :)

   Poista
 7. aivan ihanat! Mammalla oli aina kettu"muruja", niinkuin täällä päin sanotaan. :) harjoitus tekee mestarin kantapään teossakin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iina! Luulen, että harjoitus voisi auttaa tuossa kantapääasiassakin :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥