sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Villat valmiina talveen

Jotkut teistä ehkä muistavatkin aiemmin syksyllä tyttärelle kutomani violetit villahousut. No, niiden valmistumisen jälkeen aloitin villapaitaakin, mutta minultahan mikään ei valmistu ilman moneen kertaan purkamista. Nyt on sitten valmista - ollut tosin jo muutaman viikon. Paidassa on samaa Nallea, kuin housuissa ja yksivärinen taas on Woolia (Novitaa siis molemmat). Ensin tein paitaa alhaalta ylös. Siinä oli vähän samaa pitsikuvioa, kuin housuissa ja lisäksi A-linjaisuutta. Kainaloiden kohdalla totesin, että paita on liian pieni ja pistin purkaen koko roskan. Hetken piti hakea inspiraatiota, mutta innostuin kuitenkin uudelleen ja aloitin tällä kertaa ylhäältä alas Ananan ohjeen mukaan, vähän silmukkamääriä soveltaen. Tykkään tästä raglanmallista tosi paljon. Paidasta tuli simppeli, sopiva (passelilla kasvunvaralla, sillä toivon tämän menevän vähän pidemmän aikaa) ja kokonaisuutena housujen kanssa oikein kiva. Ananan vinkistä lisäsin niskaan pienen napin, niin tietää miten päin paita päälle puetaan. Nyt on sitten molemmille lapsille villat valmiina talvea varten ja tämä äiti saa kerrankin olla ylpeä kärsivällisyydestään :)

14 kommenttia:

 1. Aivan mahtava asu... Olet taitava -ja kärsivällinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa <3

   Poista
 2. Hienot vaatteet ja ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iina! Valokuvien ottaminen on kyllä tökkinyt viime aikoina, kun kuviin tahtoo tulla pelkkää kohinaa heikon valon takia.Vähänkin valoisampana päivänä täytyy sitten yrittää kuvata "koko rahan edestä" :)

   Poista
 3. Mielettömän hienot ja lämpöisen näköiset villa-asusteet :)

  VastaaPoista
 4. IIIIHHHHAAANAA väriä ja mallia siellä, todella kauniit!!

  VastaaPoista
 5. On kyllä lämpimän näköinen setti! - Kauniit värit ja tuo raglan-malli on kyllä kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppi! Raglan-malli on mukavan istuva välivaatteena. Kiitos Ananalle hyvästä ohjeesta! :)

   Poista
 6. Ihanat asu, ollut hirmuinen työ, mutta sen arvoinen ehdottomasti! :)

  Raglanmalli sopii meidänkin lapsille parhaiten, eikä tarvitse ommella kappaleita yhteen, sitä tämä neuloja kiittää! En olekaan koskaan aloittanut neuletta ylhäältä päin, voisi joskus kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mieli! Inhoan kappaleiden ompelemista neulomisen jälkeen ja siitä tämä malli on kiva, että yhtään ommeltavaa saumaa ei tule! Suosittelen kokeilemaan ylhäältä alas neulomista. Oli kivaa ja sujuvaa, kunhan sain silmukkamäärät oikeiksi. Mukavaa joulun odotusta teille :)

   Poista
 7. Kuinka kukaan olisi voinut unohtaa nämä villapökät. Todella upeat setit. Sinulla onkin hieman näitä vaativampia töitä työn alla ollut. Vau <3 Todella upean näköisiä. Ehkä joskus minäkin jaksaisin... (epäilen ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllähän näissä hommaa riitti ja välillä mietin, että olen ihan kahjo, kun pitää aina kaikki itse tehdä, mutta lopussa se kiitos seisoo :) Kyllä sinäkin jaksat, kun vaan odotat kunnon inspiksen :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥