sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Ikuisuusprojekti aka villahousut

Huh, nyt ne ovat viimeinkin valmiit! Miten voikin villahousujen tekeminen kestää näin kauan ja olla niin työlästä! Aloitin neulomaan villahousuja heti, kun olin saanut tämän villapaidan valmiiksi kuopukselle. Nämä olis tarkoitettu pariksi ensi talvea varten. Olen tehnyt tällä samalla mallilla monet villahousut, mutta jotenkin näiden neulominen puudutti, eikä valmista meinannut tulla millään. Purkaakin piti toista lahjetta pitkästi ihan vaan huolimattomuusvirheen takia. Tämän viikonlopun agendaksi otin villahousuprojektin valmiiksi saattamisen vaikka sitten väkisin ja hampaat irvessä ja eilen illalla tuli valmista :) Pohjana käytin Dropsin hyväksi havaittua ylhäältä alas yhtenä kappaleena neulottavaa mallia, jossa ommeltavaksi jää vain muutaman sentin haarasauma. Vyötärölle tein kuminauhakujan ja siinäkin välttelin ompelemista, kun tein kujan neulomalla aloitussilmukat yhteen puikolla olevien kanssa siinä vaiheessa, kun kuja oli tarpeeksi leveä. Lankana tässä on tuota samaa vaaleansinistä Woolia ja lisäksi kahta väriä Nallea. Kaikkia riitti yksi kerä ja kokoa näillä housuilla on arviolta 104 cm. Olin aikonut virkata koristeeksi polviin tähdet, mutta tuo eilen illalla virkkaamani tähti näyttää niin meritähdeltä, että taidan jättää laittamatta... Mutta nyt saan siis ihan luvan kanssa aloittaa muita kivoja käsitöitä, kun yksi ikuisuusprojekti on päätökseen saatettu!

Ja lopuksi sunnuntain suupalaksi vielä Hanna tädin kakkuja. Jatkettiin luontevasti tätä perinteistä linjaa lusikkaleipien jälkeen ja leivottiin tänään näitä. Ohje löytyy täältä. Keväisen kepeää sunnuntaipäivää!




18 kommenttia:

  1. Onpa ihanat. Sinnikkyytesi palkitaan, sillä nuo sujahtavat päälle varmasti mieluusti pikkuiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti. Sinnikkyys oli kieltämättä koetuksella, mutta tulipa hyvä mieli, kun sai vihdoin valmista :)

      Poista
  2. Miten ihanat villahousut!!! Väritkin ovat täydelliset ja raidoitus ja kaikki! Samoin tuo aiemmin postaamasi pöllöpipo on hurmaava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannaliini! Vähän aikaa sitten sinun sivuillasi ihastelin tekemiäsi villiksia ja mietin, että ikinä ei näistä omista tule tällä menolla valmista :)

      Poista
  3. Ihanat housut! Voi kun ehtisi itsekkin neulomaan ensi talveksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi! Olisihan tässä periaatteessa ollut aikaa tehdä, mutta itse en kesällä tykkää villaa neuloa ja muutenkin ahdisti ajatus jättää nuo koko kesäksi roikkumaan. Nykyään minullakin aikakin niin kortilla. Todennäköisyys, että olis jääneet ikuisesti kesken oli liian suuri. Toivottavasti saat inspiksen ja löydät aikaa sen verran, että saat omat villikset ensi talveksi! :)

      Poista
  4. Kauniit housut! Tuo on kyllä kiva ohje, itsekin joskus tein sillä lapselle villikset:) Nuo värit sointuu tosi hyvin keskenään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Henna :) Totta on, että ohje on tosi kiva ja simppeli. Aiemmin on tullut myös niin nopsasti tällä ohjeella, mutta kolmosen puikoilla 104 cm koon valmiiksi saaminen kestikin nyt yllättävän kauan ja otti aikaa. Lasten kasvaessa täytyy ehkä turvautua ostoisiin tai fleeceen jos neulomistahti on tämä :)

      Poista
  5. Hienot housut! Minäkin olen tehnyt dropsin ohjeella tytölleni villahousut, ovat kivat näin keväälläkin hameen kanssa. Kiitokset tunnustuksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin varmaan olisivat muuten kivat hameiden kanssa. Eipä ole tullut mieleen, että voisi käyttää myös niin. Täytyykin laittaa idea korvan taakse tytärtä varten:)

      Poista
  6. Pitkästä aikaa täällä, paljon ihania juttuja ja kuvia! Mukavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥