tiistai 4. joulukuuta 2012

Harmaat tossut ja lapaset


Virkkasin paksusta harmaasta villalangasta tossut joululahjaksi. Halusin niistä tuollaiset rouhean näköiset, kun lankakin on karheaa täysvillaa ja siispä tein niistä malliltaankin tosi yksinkertaiset. Tossut on virkattu pylväillä ja kiinteillä silmukoilla. Koristeeksi ainoastaan napit tamppeihin.


Samaan pakettiin neuloin vielä harmaat lapaset huovutettavasta langasta ja pyöräytin ne pesukoneessa sopivan kokoisiksi. Koristeeksi virkkasin pikkuiset perhoset, joiden ohje löytyy Novitan kesä 2011 lehdestä. Lapasiin on käytetty kolmea eri sävyä. Tumminta varteen ja vaaleinta kärkeen. Valmiit lapaset harjasin pesun jälkeen juuriharjalla mukavan pörröisiksi ja pehmeiksi.

9 kommenttia:

 1. Niiiiin lämpöiset ja ihanat nämä!!! ♥

  VastaaPoista
 2. Kauniita, yksinkertaisesti kauniita! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanista kommenteistanne <3

  VastaaPoista
 4. Ihanat tossut! Olen etsinyt ohjetta juuri tuon kaltaisiin. Onko sinulla ohjetta?

  VastaaPoista
 5. Kiitos Virpi! Itse tein tossut vähän ohjetta mukaellen, mutta käytin pohjana tätä Dropsin ohjetta http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=105&d_id=37&lang=fi

  Kannattaa kokeilla! :)

  VastaaPoista
 6. Ja piti vielä sanomani, että olenpa muuten joskus kyseistä ohjetta silmäillyt itsekin, mutta jotenkin nämä sinun tekemäsi iskivät enemmän kuin tuo ohjeen kuva. Saanko vielä udella, mitä lankaa käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langan olen saanut joskus vuosia sitten, enkä ikävä kyllä tiedä valmistajaa. Saattaa olla jopa itse kehrättyä... Mutta olisinkohan tehnyt nelosen koululla nämä (harmi, kun en laittanut mitään ylös!). Dropsin ohjeen mukaan tein tuon kärjen, siitä eteenpäin pohja edestakaisin pylväitä ja vähän ennen kantapäätä lisäsin molemmilla sivuilla 2 x yhden pylvään, jotta sain kantapään kohdalta vähän nousemaan ja pysyy paremmin jalassa. Sitten vain virkkasin piilosilmukoilla takasauman kiinni. Tampin pohjaksi virkkasin sopivan pituisen ketjusilmukkaketjun ja sen molemmile reunoille ja toiseen päähän pylväitä. Nappi on pelkkä koriste, eikä tampissa ole siis napinläpeä. Toivottavasti näistä "ohjeista" oli jotain apua. Virkkausiloa!! :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥