lauantai 21. heinäkuuta 2012

Silloin kun sataa...

...ja täytyy kuluttaa aikaa sisällä voi vaikka herkutella itsetehdyillä leivonnaisilla. Meillä lapset rakastaa leipomista ja varsinkin taikinakulhojen nuolemista. Me leivotaankin aika usein, vaikken mikään jauhopeukalo olekaan. Näihin molempiin makeisiin löytyy useinmiten kaikki tarvittavat aineet kaapista, nämä on nopea ja helppo valmistaa ja mikä parasta - ihan sulavat suussa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mustikkapiirakka


Pohja:
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

mustikoita

Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja lopuksi keskenään sekoitetut jauhot. Levitä 2/3 taikinasta voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Käytä levittämiseen apuna vehnäjauhoja, jotta taikinan saa levittymään, eikä se tartu käsiin. Lisää mustikoita tai muita marjoja. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä marjojen päälle. Lisää loput pohjataikinasta kökkäreinä pinnalle ja paista 175 asteessa.




































 

 

Unelmat


100 g margariinia
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl öljyä
2 tl leivinjauhetta
n.4 dl vehnäjauhoja

Sekoita margariini ja sokerit. Lisää öljy vähitellen ja lopuksi keskenään sekoitetut jauhot. Pyörittele taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle palloja. Jätä riittävästi tilaa, sillä taikina leviää melko paljon paistuessaan. Paista n.160 asteessa.

Ja sitten herkuttelemaan!

2 kommenttia:

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥