tiistai 31. heinäkuuta 2012

1500m² puuhamaa

Viime aikoina, tai oikeastaan koko kesän ajan, ollaan puuhasteltu meidän pihan kimpussa. Meillä on suurehko piha ja tuntuu, että paikkojen kuntoon saamiseen menee vuosia, eikä tietysti koskaan valmista puutarhassa tulekaan. Kun nyt saataisiin nuo isoimmat nurmikkoalueet, rinne ja alapihan tasoitukset tänä kesänä jokseenkin kuosiin, niin oltaisiin tyytyväisiä.

Halusin täksi kesäksi kasvulavan ja miehen ideasta kipattiin alapihalle remontissa vaihdettu vanha ikkunankarmi lappeelleen tätä tarkoitusta varten. Onpahan tarpeeksi rustiikkinen ja kyllä sieltä jotain satoakin saadaan.

Kirsikkapuu on minun viime vuotinen äitienpäivälahjani. Jo toisena kesänään tekee paljon satoa ja punaherukatkin on näillä näppäimillä poimittavassa kunnossa.


Alapihalla pilkistää mukavasti kallio omenapuiden alla. Siirrettiin sinne kiven koloon huonossa paikassa ennen ollut alppiruusu ja vähän kivikkokasveja. Tykkään kovasti tuosta pihan kohdasta. Sammal peittää kauniisti kallion pinnan.

Vanhoilla meidän talon piipun tiilillä olen reunustanut tänä kesänä pari kukkapenkkiä. Tiilien pinnalla alkaa sammal vihertää. Minun mielestäni kaunista!


Vaaleanpunaiset jaloangervot alkoivat juuri kukkia meillä. Kuuluvat ihan mun ykkössuosikkeihin. Ja vaalenpunaiset pelargonit on vaan niin hirmu söpöjä ja ihanan mummolatyylisiä.

2 kommenttia:

  1. Onpa ihanan näköinen puuhamaa. Tiilet kuulostaa kivalta reunukselta. Meille oli suunnitteilla pyöreistä kivistä, mutta ainakin takapihan penkki kaipaisi jotain korkeampaa reunusta..täytyypä miettiä tiiliä :)

    Ja ihania ompeluksia olet tehnyt, Tuo lippiskin, niin söpö. Haaveilen ompelupäivästä ja uudesta koneesta...

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos :) Minä taas kaipailisin pyöreitä kiviä muutamiin paikkoihin pihalla. Ainakin toistaiseksi tuo tiilireunus on toiminut hyvin. Näppärästi saa myös ruohon leikattua (meillä sellainen perinteinen työnneltävä ruohonleikkurimalli) ihan kukkapenkin reunaa myöten, kun leikkurin pyörän voi ohjata tiilien päältä.

    Toivottavasti haaveesi ompelupäivästä toteutuu pian, ja uudesta koneestakin tieytsti! :) Mukava kun kävit ja kiitos kommentistasi!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥