tiistai 18. lokakuuta 2011

Pikkuveljen huovutetut tossutHuh huh, mikä sairasteluputki meillä on ollut. Reilun kuukauden sisään molemmilla lapsilla on ollut kahteen kertaan korvatulehdus, kaksi nuhakuumetta, kurkunpääntulehdus ja Enterorokko. Tässä on kerrytetty melkoiset univelat ja silmäpussit on sen näköiset. Pikkuhiljaa näyttää kuitenkin siltä, että pöpöt oltaisiin päihitetty. Vaikka kuinka väsynyt olen ollut on iltasella, niin usein lasten viimein nukahdettua (itkuisille ja katkonaisille yöunille) on ollut pakko kaivaa käsityö esiin, sillä se on se minun keinoni päästä irti arjesta hetkeksi. Virkkukoukku tai puikot näpeissä saan jotenkin paremmin rentouduttua, vaikka väsy painaakin.

Pikkuveikalle piti saada talveksi huovutetut tossut. Isosiskolle aikoinaan tekemäni tossut ovat niin pinkit, että niitä ei voi nuoremmalle kierrättää. Virkkasin nämä Novitan Huopasesta ja huovutin pesukoneessa 40 asteessa. Napit ja nauha Merletosta.

Nyt painun päikkäreille pienten kanssa, että jaksaa taas touhuta lopun päivää. Kirpeän syksyistä tiistaita!

6 kommenttia:

 1. onko tossujen malli oma vai jostain napattu? tosi nätit :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Omasta päästä on malli. Olen tehnyt näitä vastaavia useammat ja joka kerta hieman varioiden. Pohjaksi olen virkannut soikion, siihen "päälle" reunat ja lopuksi vielä tuo varsi edestakaisin virkaten. Pääosin kiinteillä silmukoilla, muutamia puolipylväitä ja pylväitä. Ohjeen antaisin, jos vain olisin kirjoittanut jotain ylös... Pesukoneessa huovuttamisessa on se hauskuus, että kerralla ei tarvi onnistua vaan voi nakata uudelleen koneeseen jos ei kerralla huopunut tarpeeksi :) YouTubesta löytyy ohjeita ihan videonakin esim hakusanalla crochet baby booties hyvin samantapaisista tossuista. Kannattaa käydä kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 3. voi suloisuus! Ihanat pikku töppöset lämmittämään pikkuihmisen suloisia pikku varpaita!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Janni! Ensi talveksi täytyy varmasti näperrellä uusia tossuja, kun pikkujalat on hieman isontuneet viime talvesta :)

  Kiva kun kävit ja jätit kommenttia!

  VastaaPoista
 5. Ooh, aivan valloittavat tossut. Olen kaikenlaista huovuttanut, mutta en tuollaisia supertossuja. Just jäi vähän Huopasta yli, pitäisiköhän koittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Lankaa ja aikaa näin pieniin töppösiin ei paljoa kulu!

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥