keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Kastehelmiä

Kas tässä uusimmat aarteeni! Ei, nämä eivät ole kirpputorilöytöjäni, sillä en taaskaan löytänyt mitään, vaikka viimein sinne viikonloppuna pääsinkin. Nämä sain lahjaksi sukulaistädiltä. Olen pitkään ihastellut mokomia "pompulaisia" söpöliinejä ja nyt minulla on niitä! Nämä ovat ihan ehtoja 60-luvun retrolaisia ja pääsevät kyllä heti meidän pääsiäispöytää koristamaan.









keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Pitsiä ja posliinikuppeja

Hirmuinen hinku kirpputoreille! Halajan vanhoja pitsiliinoja, kukallisia kultareunaisia posliinikuppeja, kulahtaneita tuoleja, jotain vanhaa, sopivasti kulunutta, tavaroita, joilla on jo tarina. Viime lauantaina olin jo menossa, mutta kamala keli pilasi aikataulun ja jäi menemättä. Äkillinen kirpputorivimma pääsi yllättämään täysin, koska en yleensä löydä niistä mitään, enkä siksi ole niitä liioin harrastellut. Nyt kuitenkin tuntuu, että olisi päästävä ja pian. Löydöt siellä minua odottavat.


Maku on jotenkin vuosien varrella muuttunut. Aiemmin en voinut kuvitellakkaan laittavani kotiini saati sitten käyttäväni mitään pitsistä tai yltiöromanttista. Mummotyyli tuntuu kuitenkin nyt niin omalta ja rakkaalta. Pikkuhiljaa siis lisään kotiimme kauniita asioita ihailtavaksi.


Viime yö nukuttiin muuten omissa sängyissämme. Kuvan siivet ompelin lapselle joulukorttikuvaan rekvisiitaksi, myöhempiä leikkejä varten ja ihan vain koristeeksi. Ohje ja idea on Tildaa.

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Lisää tossuttelua

Vähän haikea olo. Nukutin juuri pienokaisemme omaan sänkyynsä pitkästä aikaa. Kun meillä sairastettiin kiipesi tyttö meidän väliin nukkumaan pinnasängystään ja jotenkin se omaan sänkyyn takaisin siirtäminen on jäänyt. Pikku tuhisija on niin söpö ja suloinen siinä ihan kyljessä kiinni nukkuessaan. Tila vain kävi ahtaaksi. Varsinkin kun keskimmäinen nukkuja herätteli meitä tuon tuosta topakoilla potkuilla. Pienen suostuttelun jälkeen uni tuli omaan sänkyyn. Katsotaan nyt mihin aikaan sieltä kiivetään meidän väliin nukkumaan :)

Vauvojen ja lasten töppösiä on sitten kiva tehdä. Ne valmistuvat nopeasti ja ovat NIIN söpöjä. Nämä pinkit huopatossukat on neulottu omalla ohjeella Novitan huopasesta ja huovutettu pesukoneessa. Idean niihin sain täältä. Varret tein Novitan Nalle Aloe Vera langasta. Ovat olleet meillä kovassa käytössä koko talven.



Nämä tossut tein samalla ohjeella, mutta pienempinä, ilman vartta ja lanka Pirtin Kehräämön.



Nämä pikkuruiset tossut neuloin jonkun vanhan Suuren Käsityölehden ohjeella. Lisään lehden numeron tänne, jos/kun löydän vielä ohjeen.



Näiden tossujen ohje taisi olla samaisesta lehdestä. Neuloin nämä työkaverin tyttövauvalle.

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Huovutettuja pipoja

Innostuin toissa syksynä näistä virkatuista ja pesukoneessa huovutetuista pipoista. Niitä on tullut koukuteltua jo melko monta erilaista. Tässä muutama niistä. Lankana kaikissa on Novitan Huopanen. Pipo on taatusti lämmin, mutta ei hiosta.

Tyttärelle tein tämän jääkarhupipon ja joka kerta sitä peilin edessä puettaessa tyttöä naurattaa.



Vihreä dino-/lohikäärmepipo valmistui tyttären vauva-kaverille 1-vuotis lahjaksi.



Irokeesipipoja olen tehtaillut vaikka miten monta. Idea tähän on Joka tyypin virkkauskirjasta ja muuntelin ohjetta vähän mieleisekseni.



Ja vielä viimeisenä itselle tehty kissa-pipo.

torstai 18. maaliskuuta 2010

Takatalven jälkeen

Pienimuotoisen takatalven jäkeen paistaa taas aurinko! Kevättalvi taitaa olla kauneimmillaan. Pajunkissat eivät tosin olleet vielä "valmistuneet" kun käytiin toissa päivänä pulkalla niitä etsimässä. Olisin taivutellut niistä kranssin ulko-oveen, mutta täytyy käydä hakemassa myöhemmin tai etsiä aurinkoisemmalta paikalta.

Vielä on kuitenkin villahousukelit. Tässä parit vauvalle kudotut villahousut kestovaippailua varten. Meillä jäivät kuitenkin käyttämättä. Vaikka meistä piti tulla ekologisia, niin ei sitten tuossa asiassa tullutkaan. Mutta vielä ei ole liian myöhäistä. Josko vielä kokeiltaisiin...



Malli näihin on omasta päästä, muutamia valmiita ohjeita sovitellen ja muunnellen. Lankana on löysäkierteinen merinovilla. Hahtuvasta tuli jotenkin liian pistelevää. Nämä ovat ihanan pehmoisia ja myös hyvin imukykyisiä.



Nämä taas kudoin vauvalle ulkoilua varten haalarin alla pidettäväksi. Yllä pienemmät, alla isommat. Ohje löytyy täältä. Tosin taisin sitä hieman muokkailla oman mielen mukaiseksi.










tiistai 2. maaliskuuta 2010

Aaro, neulova lohikäärme

Tämän aamun Pikku Kakkosessa (katsomme sen lähes joka aamu, mutta lähinnä vain alku- ja lopputunnarin takia, sillä ohjelmia ei pikku-neiti vielä jaksa seurata) tuli yhtenä ohjelmana lohikäärme Aaro, jonka jakso hauskuutti erityisesti. Aaron piti keksiä uusi harrastus itselleen ja kaikenlaista kokeiltuaan päätyi lopulta neulomaan. Oikein, nurin, oikein, nurin Aaro neuloi kaikille ystävilleen jotakin ja niin ystävätkin aloittivat neulomisharrastuksen. Kuinka onnellista! ;)

Näin erään sisustusliikkeen nettikaupassa (nimeä en enää muista ja sivuakaan en enää löytänyt) pari kesää sitten virkatun apinan ja sellainen täytyi sitten saada. Korista löytyi vaaleanpunaista ja pinkkiä Samos-lankaa ja ohje omasta päästä. Tällainen siitä sitten tuli.



Apina päätyi siskontyttären 10-vuotislahjaksi ja sai nimekseen Linnea.




maanantai 1. maaliskuuta 2010

Huovuttelun alku

Palasin takaisin elävien kirjoihin sairastettuamme koko perheen voimin hyvin äkäisen Noro-viruksen. En ihan äkkiä muista olleeni yhtä pahassa mahataudissa koskaan! No, nyt on taas hyvä olo ja ehkä jopa hiukan hoikistunut ulkomuotokin muutaman päivän pakkopaastosta :)

Huopatossutehtailuni sai alkunsa näistä vihreistä pörröistä. Tässä ihka-ensimmäiset virkatut ja pesukoneessa huovutetut tossuni. Lankana on Pirtin Kehräämön hahtuva ja ohje on poimittu Virkun blogista.