lauantai 28. huhtikuuta 2018

Aurinkopaita

Tämä ihanan värinen paita saa niin iloiselle mielelle ja tuo mukanaan ihan kesäfiiliksen. Paita on neulottu Villapesuohjelman yhteisneulonnassa. Tämän ihanan leppoisan neulepodcastin naiset järjestivät #villapesuflax KALin, jossa neulottiin Tin Can Knits'n Flax pusero. Puseron ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrysta. Puserosta on kaksi versiota Flax ja Flax Light - riippuen langan paksuudesta. Minä neuloin omani fingering vahvuisesta langasta Flax Light ohjeella. Lankana minulla on tässä Hedgehog Fibersin sock väreissä Pucker ja Coral. Feidasin väristä toiseen fiilispohjalta tuossa rinnan kohdalla ja yritin punnitsemalla arvioida, että saisin hihojen feidaukset suunnilleen samaan kohtaan. Onnistuin tässä omasta mielestäni aika kivasti. Lankaa paitaan kului tasan kaksi vyyhtiä. Paita painaa 202 grammaa ja keristä jäljelle jäi vain muutaman metrin nöttöset. Neuloin paidan 9-vuotiaalle tyttärelleni koossa XS. Pääntielle loin tosin heti alkuun enemmän silmukoita, kuin ohjeessa, enkä lisännyt resorin neulomisen jälkeen silmukoita pääntielle, vaan pelkästään raglansaumoihin. Resoreissa minulla oli 3 mm puikot ja muutoin työssä 3,5 mm.

Vaikka puserosta tuli aivan ihana ja langatkin ovat mitä herkullisimman värisiä, ei puseron neulominen käynyt ihan helposti. Aloitin puseron maaliskuun puolessa välissä ja viimeiset langanpäät päättelin tänään. Alussa minulla oli haasteita löytää sopiva silmukkamäärä ja puikkokoko ja jouduin purkaa paidan aika monta kertaa. Myös takakappaleen lyhennettyjen kerrosten kanssa taistelin, kun en meinannut saada tarpeeksi siistiä jälkeä. Muutaman päivän neule oli jäähylläkin, kun jouduin vähän keräilemään itseäni, että jaksoin taas luoda silmukat uudelleen. Lopulta sinnikkyys kuitenkin palkittiin ja paidasta tuli juuri oikean kokoinen. Kastelin valmiin paidan, mutta en juuri pingottanut. Muotoilin vain kosteana ja annoin kuivua.

Täällä oltaisiin nyt valmiita ottamaan vastaan lämpimät kesäillat tässä auringonpaisteen värisessä puserossa. Niin että tervetuloa vaan kesä!


14 kommenttia:

 1. Sitkeys palkittiin 👏 Paidasta tuli todella hyvän näköinen 👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika ❤ Kyllä nyt on hyvä mieli, että jaksoin puurtaa tämän neuletyön loppuun asti :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Raisa! ❤ Mekin tykätään kovasti tästä puserosta :)

   Poista
 3. Äärettömän kaunis paita ja ihana väri. Niin kauniit kuvatkin! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit on kyllä tässä paidassa se juttu! Vaikka tässä onkin käytetty sukkalankaa, niin lanka sopii mainiosti myös puseroon tai huiveihin. Paidasta tuli ihanan kevyt ja ilmava. Kiitos Sanna ❤

   Poista
 4. Oolalaa kuinka ihana ja pirteä 😍! Upeat kuvatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna ❤ Tämä kuvauspaikka sattui silmään vahingossa työmatkalla ja värit natsaa kyllä aika kivasti tuohon paitaan :)

   Poista
 5. Kesää en uskalla luvata, mutta paita on hieno! Minä myös pohdiskelin kalisteluun lähtemistä, mutta koska omista jemmoista ei löytynyt sopivaa lankaa siihen lähtöön, se jäi. Nyt vähän harmittaa, kun tuota karkkipaitaasi katselee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ❤ Nyt on kyllä hyvä mieli, että sain tehtyä tämän paidan. Itse en osaa käyttää juuri muita värejä, kuin harmaata, mustaa ja sinistä, mutta onneksi on lapset, joille voi neuloa tällaisia karkkineuleita :)

   Poista
 6. Kerta kaikkisen ihana paita ja mitkä värit! Ei siis mitenkään liian räikeä, sellainen hempeän herkullinen:) Sopii kyllä niin täydellisesti kesään. Tarviaisin itsekin just tuollaisen kevyen kesäisen neulepaidan, jonka vois vetäistä päälle viileänä aamuna tai iltana. Oot sinä kyllä sinnikäs, kun jaksoit purkaa ja aloittaa monta kertaa alusta, mutta kylläpä kannatti. Sitkeys palkittiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä värit ovat tässä paidassa kyllä parasta! Tosin tykkään noista hihojen ainaoikein palkeistakin, vaikka ensin olin sitä mieltä, että jätän ne ehdottomasti tekemättä :) Mun pitäisi myös tehdä itselle tällainen kevyt kesäneule, mutta se täydellinen malli ja lanka on vielä hakusessa :) Kiitos sinulle Hanna <3

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥