maanantai 6. helmikuuta 2017

DIY naamiaisasu lapselle

Tein jo melkein vuosi sitten kuopukselle Peter Pan tai Robin Hood -asun naamiaissynttäreille. Asun kuvaaminen vain on jäänyt. Tänään kun lapset pukivat roolivaatteet päälleen ja esittivät minulle näytelmän, muistin vihdoin kuvata asun ja vinkkaanpa siitä teillekin. Itse en ole kovin innokas ostamaan valmiita kaupan naamiais- tai rooliasuja, vaan teen mieluummin itse sellaisia, jotka kestävät vähän paremmin käytössä ja ovat ehkä muunneltavissa ihan arkikäyttöönkin.

Tätä asua varten hankin valmiina vaaleanvihreän T-paidan ja ostin Eurokankaasta tummanvihreää huopaa. Saksin huovasta kauluksen ja tikkasin sen muutamalla pistolla kiinni T-paitaan. Hatun kaava on täältä ja se on todella helppo ja nopea tehdä. Koristeeksi ompelin muutaman sulan. Tein vielä hamppunarusta solmittavan vyön ja näin asu olikin valmis. Helppoa, nopeaa ja edullista. Pistäkäähän tämä korvan taakse seuraavaa kertaa varten, kun lapsi tarvitsee asun naamiaisia varten. Lapsen viskariryhmän hoitajat muuten ihastuivat hattuun niin paljon, että tekivät itselleenkin samanlaiset harmaasta huovasta ja käyttivät niitä joulun aikaan tonttuillessaan.

Mukavaa pakkasviikkoa teille kaikille!
10 kommenttia:

 1. Hieno asu, hattu näyttää hauskan malliselta :). Minustakin parhaat asut ovat sellaisia, jotka saa toteutettua perusvaatteiden pohjalta muutamalla yksityiskohdalla, niinkuin tässä hatulla, kauluksella ja puukkovyöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda! :) Tuo hattu oli minustakin hauskan näköinen ja tosi helppo tehdä. Tällaisissa asusteilla toteutettavissa rooliasuissa on sekin hyvä puoli, että niitä voi käyttää leikeissä vähän pidempään, kun eivät jää heti pieneksi, vaikka lapselle tulisikin pituutta lisää.

   Poista
 2. Aivan loistava! Lapsi oli varmasti onnessaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kipa! :) Lapsi toivoi kyllä ensiksi jotain ninja tai supermies asua, mutta kun tämä valmistui niin kelpasi oikein hyvin. Win-win tilanne äidille ja lapselle ;)

   Poista
 3. Tosi hieno asu ja kiva kun saa nopsaan tehtyä, monesti se rooliasujen tekeminen tuppaa jäämään jotenkin viime tippaan.... Ainakin mulla ;). Oon samaa mieltä noista kaupan asuista, kyllä itsetehdyt päihittää ne mennen tullen. Ovat monesti sellasista inhottavista tekokuiduista tehtyjä eivätkä välttämättä monia pesukertoja edes kestä ehjänä. Tuo hatun kaava täytyy laittaa muistiin :). Ihanat kuvat <3. Hyvää ystävänpäivää jo vähän näin etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se jäi tämänkin asun tekeminen viime tippaan ja sieltä oli mentävä, missä aita oli matalin ;) Mutta ihan hyvä tuli silti ja tällä asulla on leikitty monet leikit naamiaisten jälkeenkin. Meilläkin on muutamia sellaisia tekokuituisia kaupasta ostettuja naamiaisasuja ja olen huomannut, että ne rispaantuvat tosi helposti, kun saumat ovat usein huolittelemattomia. Joustamattomista, ohuista kankaista tehdyt asut ratkeavatkin helposti, kun niitä puetaan ja riisutaan hätäisesti leikeissä. Itse tekemällä saa onneksi vähän kestävämpää. Kiitos Krista ja oikein hyvää ystävänpäivää myös sinulle! ♥

   Poista
 4. Onpa kivan näköinen asu, tykkään hirmuisesti! Tuo hatun kaava oli minunkin pakko käydä kurkkimassa. Se näyttääkin niin hauskalta ja helpolta, että muistiin menee 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika ♥ Hattu on minustakin tosi symppis ja malli on niin helppo, että kaavaa voi helposti isontaa tai pienentää tarvittaessa.

   Poista
 5. Tässä huomattiin hyvin, miten suht pienellä vaivalla saa loihdittua paljon hienomman asun, mitä ne kaupan valmisnaamiaisasut on. (joo, meidän tytöllä on sellainen kaupan valmis frozen-asu, jaiks..) Leikeissä tuollainen asu on varmasti myös mukava päällä ja helposti muokattavissa uudeksi rooliasuksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, loppujen lopuksi tosi vähällä saa ihan kivan asun aikaiseksi. Ovathan ne kaupan asut ihania ja varsinkin Elsan ja Annan asut kimaltelevatkin niin kauniisti! Tosiasia kuitenkin on, että ne tahtovat ikävä kyllä leikeissä hajota aika helposti. Kiitos sinulle kommentistasi Hanna ♥

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥