tiistai 6. joulukuuta 2016

Joululahjoja

Olen saanut valmiiksi muutamia itsetehtyjä joululahjoja. Almandiinin i-h-a-n-a-s-t-a kettu ja karhu -puuvillasta ompelin kummipojalle leipomisessun. Tämä kangas on ihan lempparini. Luulen, että kummipoikakin tykkää. Niskan taakse tuleva nauha kiinnitetään napilla ja ompelin nauhaan pari napinläpeä, jotta essussa on vähän "kasvunvaraa".




Toiseen pakettiin ompelin niin ikään Almandiinin herkullisesta avokadot -kuosista tukevan ja reilun kokoisen ostoskassin. Kaveriksi lähtevät kesähelteillä virkkaamani pari tiskirättiä. Kauniita vihreän sävyjä tässä lahjassa.


Koukutettu blogissa näin aiemmin syksyllä mainiot tasseli-heijastimet, joita halusin kokeilla itsekin. Hankin käsityömessuilta vähän lisää heijastinnauhaa ja askartelin koulun sekä viskarin opeille joululahjaksi heijastimia. Minä tein heijastimet niin, että kieputin pahvinpalan ympäri heijastinnauhaa noin parikymmentä kierrosta. Pujotin nyörin toiseen päähän heijastinnauhanippua ja vedin nyörin ja nipun pään napakasti puuhelmen sisään. Olin suurentanut puuhelmen toista päätä vähän saksen kärjellä, jotta sain nipun mahtumaan sisään. Tämän jälkeen pujotin loput helmet ja papukaijalukon nyöriin, solmin nyörin umpisolmulle ja pujotin nyörien päät puuhelmin sisään. Lopuksi leikkasin heijastinnauhanipun toisen pään auki ja tasoitin hapsut samanmittaisiksi. Kunhan sain ensimmäisen heijastimen työvaiheet pähkäiltyä, niin loput heijastimet valmistuivatkin sitten ihan muutamassa minuutissa. Aika kivoja niistä tuli!

Joululahjahankinnat alkavat olla aika hyvällä mallilla, mutta kovasti tekisi mieli vielä tehdä itse jotain pukinkonttiin. Vielä ehtii hyvin, joten taidankin tästä lähteä hetkeksi Pinterestiä selailemaan. Mukavaa joulukuista viikkoa!


12 kommenttia:

  1. Siellähän on ollut pienimuotoinen lahjapaja käynnissä. Kivoja muistamisia ja lahjoja olet valmistanut. Juuri tänään mietin, että meillä isoimmat tarvitsisivat uudet essut. Eihän sellaisia kauaa surauttele, jos vaan sais joskus aloitettua... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauan ei tällaisia essuja surauttele, ellei sitten ala taistella napinläpien kanssa, niin kuin minä tein! Kone ei jostain syystä tehnyt kelvollisia napinläpiä ja sain purkaa varmaan seitsemään kertaan. Viimein kun sain onnistumaan, niin vedin vahingossa ratkojalla yhden napinläven liian pitkäksi ja jouduin purkamaan koko nauhan ja tekemään uuden! :) Mutta muuten siis nopeaa! ;) Kiitos Eerika kommentista ja mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. Ihqut lahjat! Ja noi kankaat on kyllä voittamattomia!

    VastaaPoista
  3. On muuten ihana essu! Ruutukangas on kyllä nappivalinta kettu ja karhu kankaan pariksi, suloisen miehekäs yhdistelmä:) Varmasti kummipojalle mieleen:) huh, josta tulikin mieleen..pitäis kyllä ottaa härkää sarvista ja saada kummipojan takki valmiiksi. Aloitin sen jo siis viime vuonna ja piti olla viime vuoden joululahja, mutta projekti alkoi vain jossain vaiheessa takkuamaan..:/ kohtahan se ei mahdu enää päälle.
    Ihania myös nuo muut tekemäsi lahjat ja muistamiset! Itse tehdyissä lahjoissa on sitä jotain<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Eurokankaasta joskus ostettu vihreä ruutupuuvilla sattui tosiaan sopimaan hyvin essun väreihin. Tuo on niin tuttua, että kun projekti alkaa takkuamaan, niin menee inspis koko hommasta. Mullakin notkuu juuri yöpöydällä sellainen neuletyö, joka odottaa siinä arviota joutuuko puretuksi vai ei. Minusta itsetehtyjä lahjoja on mukava tehdä. Niissä kun tuntuu olevan jotenkin enemmän tunnetta mukana, kuin valmiina hankituissa. Ihanaa joulun odotusta sinulle ♥

      Poista
  4. Sinä ahkera <3! Minulla jää tänä vuonna itse tehdyt todella minimiin, en tiedä teenkö yhtään. Jotenkin nyt ei inspiroi tuo lahjaompelu varsinkaan ja muilla tekniikoilla olen ehkä hieman arka toteuttamaan lahjoja. Itse tehtyjä lahjoja on kyllä ihana saada, niissä on niin erilainen tunnelma kuin kaupan jutuissa.

    Tiina kyllä aina löytää niin veikeitä kankaita myyntiin, tämä eläinkangas on ollut yksi omistakin suosikeista, tein siitä eri värisestä kesän korvalla silloin tyynyn ja vieläkin se jaksaa kyllä niin ihastuttaa. On oikein hyvän mielen kangas.

    Nuo tasselit vasta sievät ovatkin!Tuollaista sitä itsekin roikottaisi enemmän kuin mielellään käsilaukusta :). Oikein ihanaa talvista viikkoa sinne teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista ♥ Ihan hyvä mieli, että sain itse lahjoja tehtyä, mutta olisin voinut kyllä aloittaa vähän aikaisemmin, niin olisi ehtinyt enemmän. Nyt olisi mielessä pari tosi kivaa juttua, mutta en taida muilta joulukiireiltä enää ehtiä. No, säästetään ne ensi vuodelle :)

      Tämä kangas on kyllä sellainen ilostuttaja. Täytyykin käydä katsomassa se sinun tekemäsi tyyny, kun en nyt muista minkä värisenä sinulla tämä kangas oli. Aivan ihania muuten Almandiinin uutuudet! Joko kävit katsomassa? :)

      Hauskoja jouluvalmisteluja sinne teille!

      Poista
  5. Onpas kiva uusi idea nuo tasseli- heijastimet. Jotenkin korumainen, piristäis kivasti tylsää talvitakkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija! Tein itsellenikin samaan syssyyn pari tuollaista heijastinta ja menevät melkein korusta. Ja heijastavatkin tosi hyvin!

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥