torstai 14. tammikuuta 2016

Simple shawl ja tupsu-beanie [Simple Shawl and pom-pom beanie]

Välipäivinä bongasimme Tampereen keskustassa juuri uudelleen avatun Lankaidean, joka toimi jonkin aikaa pelkästään verkkokauppana, mutta on nyt avannut uudelleen kivijalkamyymälän. Ihastuin siellä heti tähän Dropsin Air lankaan, joka on puhallustekniikalla valmistettu ilmavan pehmoinen ja muhkea lanka. Siinä on 70% baby alpakkaa, 7% merinovillaa ja 23% polyamidia. Jonkinlainen huivi mielessäni lähdin kaupasta langat kainalossa etsimään sopivaa ohjetta. Ravelryn suosikeistani valitsin malliksi LaLa's Simple Shawl -huivin. Halusin tehdä ison huivin, jota voi käyttää sekä kaulahuivina että hartioiden lämmikkeenä päätteellä palellessa. Neuloin huivin vitosen pyöröillä ja huivi valmistuikin oikein sukkelasti muutamassa päivässä. Kun kerran lankaa jäi, niin päätin neuloa vielä piponkin. Posottelin pyörönä sileää oikeaa niin pitkään, kuin lankaa riitti ja käänsin ylimääräisen osuuden kaksinkerroin vuoriksi. Pipon tein 4,5 puikoilla ja siitä tuli näin aivan ihanan tiivis ja lämmin. Pinta näyttääkin melkein huovalta. Silmukoita minulla on pipossa 72 (minulla on sitten pieni pää).Olisin halunnut pipoon muhkean tekoturkistupsun, mutta koska en sellaista tähän hätään löytänyt, niin pyörittelin mainiolla tupsukoneellani vaaleanharmaasta villalangasta pipoon tupsun. Vaihdan sen sitten jos löydän joskus paremman. Koko settiin lankaa kului neljä kerää. Tämä setti valmistui juuri sopivasti, kun saimme vihdoin kunnon talven tänne meillekin. Näissä vetimissä kelpaa pakkasta pidellä. Eikä muuten palele!

This shawl and beanie are made of Drops Air yarn which is a perfect mixture of baby alpaca and merino wool. The shawl pattern is LaLa's Simple Shawl and I just love the simple but beautiful texture and lace of this shawl. It's very warm and big enough to wrap myself in it. I had 4 skeins of yarn and because I had almost one skein left after finishing the shawl I made a simple beanie to complete the set. It's a real winter now here in Finland so I'm sure this set will be very much needed and used!

 
 

 
 

42 kommenttia:

  1. Mä ostin kans tätä lankaa jouluna. Tuntuu ihanalta jo kerällä. Tuo huivi on kyllä kaunis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nonnu! Lanka on tosiaan erityisen pehmeää ja miten ihana sitä olikaan neuloa juuri sen takia. Kiva nähdä, mitä sun keristä neuloutuu :)

      Poista
  2. Kaunis setti <3 Lanka näyttää houkuttelevalta, täytynee pitää mielessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija ♥ Tämä lanka kannattaa kyllä pitää mielessä jos haaveilee neulovansa jotakin tosi lämmintä ja pehmoista :)

      Poista
  3. Täällä meillä päin en ole nähnyt tuota lankaa vielä myynnissä, mutta kiinnostaa kovasti. Ihana setti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi tuttavuus tämä on minullekin. Lankaidean nettikaupassa tätä saa, mutta tuo harmaa väri on mennyt ainakin tilapäisesti loppumaan. Ja harmaahan on ihan parasta ;) Kiitos Outi!

      Poista
  4. Wau, nätit! Ihana blogi sinulla, on mulle uusi tuttavuus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paulina! Kivaa, kun eksyit tänne. Sinut olenkin bongannut jo instan puolelta :)

      Poista
  5. Todella kaunis lanka. Haluan ja haluan myös neuloa siitä tuollaisen paksun kaksinkertaisen pipon. Kiitti vinkistä silmukkamäärään. Kavensitko ollenkaan päälaella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin :) Minulla on tosiaan silmukoita pipossa 72. Jouduin useampaan kertaan purkamaan aloituksen, kun en meinannut saada sopivaa. Aika naftilta pipo aluksi tuntui, mutta villahan venyy käytössä ja pipo tuntuu nyt ihan sopivalta. Pysyypähän ainakin hyvin päässä :) Mutta harkitse nyt muutaman silmukan lisäämistä - ainakin jos sinulla on yhtä tiukka käsiala, kuin minulla. Kavennukset tein niin, että ensin kavensin 2s pois, jotta sain 70s. Sitten kavensin aina joka 10. silmukan joka toisella kerroksella. Sitten joka 9. silmukan jne. Kun silmukoita oli jäljellä 42(muistaakseni)tein kavennukset joka kerroksella ja vedin langan loppujen 14 silmukan läpi. Kiitos sinulle ♥

      Poista
  6. Pipo on juuri ihanan mallinen. Ja huivikin tyylikäs ja varmasti mukavan lämmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija N! Minustakin piposta tuli juuri sellainen sopivan mallinen ja mikä parasta - setti on superlämmin! :)

      Poista
  7. Aivan ihana huivi ja pipokin! Saispa itsekkin joskus aikaiseksi tehdä tuollaisen ison huivin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa tämä huivi neuloutuu tosi nopeasti näin paksusta langasta ja mallikin on helppo. Olen ihan varma, että valmistuisi sinultakin ihan helposti! Kiitos sinulle Eerika!

      Poista
  8. Tuo huivi on niin kaunis ❤! Lanka näyttää hurjan pehmeältä ja lämpimältä, tuohon olisi ihana kietoutua. Pipokin näyttää kivalta ja on kaksinkertaisena varmasti oivallinen näihin pakkasiin. Minäkin haeskelin tässä juuri pari päivää sitten netistä tekoturkistupsuja, mutta en löytänyt mieleistäni. Ehkä pitää alkaa penkomaan, löytyisikö tarpeettomia karvakauluksia, joista saisi sellaisen tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda ♥ Minä tosiaan tarvitsinkin tällaisen lämpimämmän pipon, eikä pakkanen ole päässyt tämän pipon läpi. Yritin etsiä verkkokaupoista tupsua, mutta en löytänyt mieleistä. Tampereen liikkeitäkin olen tässä kahlannut läpi muutamia, mutta vielä ei ole tärpännyt. Haluaisin sellaisen oikein ison ja tuuhean. Yhtä vanhaa takin karvakaulustakin jo katselin, mutta siitä ei olisi saanut tarpeeksi tuuheaa. Etsintä siis jatkuu :)

      Poista
  9. Ihanan pehmoisen näköistä lankaa. Ja upea huivi sekä pipo. Eikä varmaan kutita. Pitääpä pistää harkintaan, jos joskus teen tilausta Tityylle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitapa tämä lanka korvan taakse jos innostut tilaamaan. Yhtään ei kutita ja minä olen sentään sellainen superherkkis lankojen suhteen :) Kiitos sinulle Kipa ♥

      Poista
  10. JesJes! Todella kaunis setti siellä sinulla. Rakastan Dropsin lankoja, tätä Airia minulla ei ole vielä ollutkaan.. Puikoilla on nytkin taas uutta huivia Dropsin langasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistankin, että olet käyttänyt paljon Dropsin lankoja. Kätevää, kun niitä saa taas ihan tästä nurkilta :) Mä tulen sitten kurkkimaan mitä sun käsissäsi on valmistunut :) Kiitos Nipsu!

      Poista
  11. Onpa kaunis ja ihan sinun näköinen setti! Tykkään kovasti tuosta huivin maltillisesta pitsimäisyydestä :). Itsellekin voisi olla joku tuon tapainen huivi kyllä kiva ja tarpeellinen. Minulla ei oikeastaan ihan mitään tuollaista olekaan. Hmm... Nyt kun tämä talvi pamahti kunnolla päälle ensin pakkasilla ja sitten lumentulolla niin tekee kyllä koko ajan mieli vain kääriytyä johonkin pehmoiseen ja villaiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin makuuni tämä huivi on sopivan yksinkertainen. Tykkään kyllä pitsihuiveistakin toisten päällä, mutta itse en osaa käyttää. Jos tosissasi innostut huivin neulomisesta, niin tämä huivi on todella yksinkertainen neulottava. Mallissa on vain oikeita ja nurjia silmukoita ja langankiertoja. Ohje on ilmainen, englanninkielinen ja selkeästi kirjoitettu. Näillä miinusasteilla olen ollut todella tyytyväinen, että tämä setti tuli neulottua :) Kiitos Krista ♥

      Poista
  12. Ihana setti! Mielenkiintoiselta kuulostaa tuo puhallustekniikka..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Lankaidean sivuilla kerrotaan, että tällä tekniikalla valmistetuissa langoissa kuidut puhalletaan tuubiksi. Tästä syystä neuleista tulee saman paksuisia, mutta perinteisellä tavalla kehrättyjä lankoja 30-35% kevyempiä. Tuon keveyden huomaa tosi hyvin käytössä. Ihana lanka!

      Poista
  13. Kaunista! Tekisi mieli pyyhkäistä saman tien lankakaupoille:)

    VastaaPoista
  14. Näyttää niin unelman pehmoiselle ja lämpimälle setille että! Kävin viikolla taito-shopista etsimässä kirjontalankoja ja eksyin samalla hipelöimään neulontalankoja..vielä ei tarttunut kyllä mukaan. No tiedän ainakin mistä niitä löytää inspiraation hetkellä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Mikä siinä onkin, että pelkästään kerien hypisteleminen on jo niin mukavaa. Jos akuutti neulomistarve iskee niin on hyvä tietää mihin suunnistaa! :)

      Poista
  15. Onpa kauniit ja lämpimän näköiset!!

    VastaaPoista
  16. Niin on kaunis huivi ja pipo! Minunkin makuuni tällaiset simppelit neuleet ja väri myös :). Huivissa on kuitenkin ilmettä ja ilmavuutta, näyttää sellaiselle mallille, jonka ehkä osaisin minäkin. Huivia kun olen suunnitellut tekeväni, mutta ihan perus villasukkia piti väliin neuloa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä huivimalli on kyllä tosi kiva ja oikeasti helppo. En saanut oikein kuviin tuota pintakuviota, joka on minusta huivissa kivointa. Sileä ja ainaoikeinneule vuorottelevat ja saavat aikaan leveitä raitoja huiviin. Katsotaas josko innostuisit neulomaan huivin, kunhan villasukat on valmiit :) Kiitos sinulle Hanna Mi!

      Poista
  17. Ihastuin Lankaideassa käydessäni ihan juuri samaan lankaan ja -yllätys, yllätys- aivan samaan väriinkin. Puikoilla on nyt muhkea villatakki, jonka valmistumista en jaksaisi millään odottaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas sattui! :) Minäkin katselin Dropsin sivuilta eri malleja, mutta huivin nyt kuitenkin tein. Sille kun oli minulla eniten tarvetta. Tuosta langasta tulee varmasti aivan ihana neuletakki! Onpa kiva nähdä millainen sinun neuleestasi tulee!

      Poista
  18. Ihana setti! Sopiva näihin pakkasiin. Itsellänikin langat odottaa, mutta voipa olla, että neulominen jää ensi syksyyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania! Hyvä, että langat on jemmassa :) Sitten kun inspis iskee, niin on heti mistä aloittaa!

      Poista
  19. Tosi kauniit neuleet. Pipo ja huivi on molemmat niin kauniita ja ihania yksityiskohtia vaatetuksessa. Tuollainen huivi on näillä keleillä niin lämpöinen. Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huivi on parhaillaankin hartioilla ja on uskollisesti lämmittänyt minua joka päivä :) Kiitos sinulle Kanneli ja mukavaa viikkoa!

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥