sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Vanhat nukenvaunut ja hamahelmipöllöt

Joskus sitä sattuu kohdalle ihan uskomaton onni. Siltä minusta tuntui, kun kävelin yhden kirppiksen ohi ja näin ikkunassa nämä vanhat nukenvaunut. Lähempi tarkastelu osoitti, että vaunut ovat aivan priimakunnossa ja hintaakin näillä oli vaivaiset 30 euroa. Nämä nukenvaunut ovat isokokoiset ja oikein täydelliset isosiskon (ja tietysti myös pikkuveikan) nukkeleikkeihin. Kaikki vanhat nukenrattaat kun ovat jo jääneet pitkälle eskarilaiselle liian pieniksi. Oli siinä neljän ruuhkassa ihmisillä hihittelemistä, kun katselivat minun kärräävän nukenrattaita keskellä kaupunkia miehen työpaikalta autoa hakemaan, että sain vaunut heti samana päivänä kotiin.

Innostuimme lasten kanssa pitkästä aikaa hamahelmiaskartelusta ja vaunut saivat hauskan pöllöistä rakennetun vaunulelun. Pöllön mallin bongasin Pinterestistä. Sieltä löytyy muuten vaikka mitä hienoja ideoita hamahelmillä askarteluun. Jäin ihan koukkuun ja tauluille on jo pinnattuna monenlaista ideaa odottelemaan. Hamahelmiaskartelu on todella rauhoittavaa ja mukavaa puuhastelua. Voisi verrata vaikka nyt niin suosiossa olevaan värittämiseen. Rauhallista syyssunnuntaita teille kaikille!






24 kommenttia:

  1. Upean löydön kyllä teit! Ja hauskaa että olet niitä kuskatessasi piristänyt ohikulkijoiden päivää! :D Ihana vaunulelu. Mä en oo koskaan oikein innostunut noista hamahelmiaskarteluista, mutta kyllä niillä niin kivoja juttuja saa tehtyä.. Voipi olla että jäisin koukkuun jos kokeilisin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ehkä se kaikkien aikojen kirppislöytö, joka kohdalleni on osunut! Ja oli siinä tosiaan ihmisillä ihmettelemistä :) Toivottavasti sain piristettyä jonkun päivää tempullani. Kiitos sinulle Raisa P!

      Poista
  2. Aivan huikea löytö, niin suloiset rattaat <3 Uskomatonta, että ovat säilyneet noin hyvin, kuvien perusteella vaunuja voisi väittää uudenveroisiksi. Tosi hauskoja nuo pöllöt. Meillä lapset tykkäävät hamahelmeilystä, mutta mulla ei ole tullut kokeiltua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä vaunuja on pidetty tosi hyvin, sillä ovat niin hyvässä kunnossa! Ja ihana narina lähtee noista jousista :) On näissä jo monet nuket uneen hyssytelty! Hamahelmeily on tosi hauskaa ja yhdessä vaiheessa sitä tehtiin meillä paljonkin. Nyt oli taas hauska kaivaa helmet esiin pitkän tauon jälkeen ja helmeily on taas "maistunut". Kiitos Eerika!

      Poista
  3. Voi että miten kauniit hamahelmipöllöt, vaunut ja syksyiset kuvat:) muistan kun lapsena askartelin näillä helmillä, eiköhän tämän askartelun pariin tule taas palattua, kun omat lapset näistä innostuu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Minä en oikein muista lapsuudestani, että olenko hamahelmillä juurikaan askarrellut. Nyt sitten senkin edestä :) Helmeilyyn löytyy ihan aikuisillekin tosi kivoja askarteluideoita ja niillä saa vaikka mitä aikaan. Kokeilkaa tekin! :)

      Poista
  4. Onpa todella hyväkuntoiset vaunut ja aivan upean väriset, on kyllä onni ollut myötä! Eipä ole tullut mieleenkään, että nukenvaunuihinkin voisi vaunulelun tehdä, siinäpä olisikin aivan sopiva tehtävä myös meidän perheen askartelijoille :). Mekin lasten kanssa on joskus etsitty Pinterestistä hamahelmimalleja ja niitä tosiaan on vaikka minkälaisia. Nyt on kesän jälkeen Pintetestin käyttö aivan itsellä jäänyt vähiin. Hyvää sunnuntaita teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tämä väri on aivan ihana! Näissä vaunuissa on nuo koukut tuossa kuomun molemmin puolin, niin ihan suorastaan täytyi tehdä sopiva vaunulelu niihin :) Ja kylläpä noita pöllöjä onkin ollut hauska tehdä! Ihan liukuhihnalta niitä on syntynyt esikoisen käsistä. Pienempi tykkää tehdä valmiisiin tähti, sydän ym. muotteihin värikkäitä kuvioita. Minäkin olen vähän laiskasti Pinterestiä käyttänyt nyt syksyllä, mutta nyt innostuin näistä helmistä ja pinnasin heti useampia kivoja juttuja. Kiitos sinulle Krista!

      Poista
  5. Söpöt vaunut ja kivat pöllöt! Täälläkin hamahelmeillään. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Nelivuotias poikani tykkää kovasti helmeillä ja kohta kolmevuotiaskin, joka tosin yleensä kaataa joko tekemänsä työn takaisin lootaan (tai muualle) tai helmet lattialle. Keittiön lautalattian raoissa onkin pysyvä hamahelminäyttely ;) Pinterestin lisäksi olen tehnyt joitakin töitä vanhojen ristipistomallien mukaisesti (esim. kukkia), tosin siinä täytyy huomioida, ettei valitse kovin isoa mallia vahingossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hamahelmet mahtuvatkin varmasti juuri sopivasti lautalattian kolosiin! :) Hoidossa lapset askartelivat pienempänä niistä isommista hamahelmistä, joita on pienenkin lapsen helppo käsitellä. Mainiota tekemistä niin lapsille, kuin aikuisillekin. Koordinaatiokyky siinä kyllä harjaantuu. Tuo ristipistomallien käyttäminen onkin tosi hyvä idea hamahelmissä! Kiitos paljon sinulle!

      Poista
  6. Hieno löytö, nostalgisen näköiset vaunut, ja kivan väriset. Hamahelmipöllöt on ihana lisä näihin vaunuihin, malli kävisi myös oikeisiin vaunuihin oikein mainiosti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällaisen pöllölelun/koristeen voisi varmaan tehdä tosiaan ihan vauvan vaunuihinkin, kunhan vain varmistaa huolellisesti, että helmet on kunnolla kiinnittyneet. Joku mobilekin samalla idealla olisi tosi hauska! :)

      Poista
  7. Oijoi!! Ihanat pöllöt ja vaunut. Voin kuvitella, että vastaantulijoilla on ollut hymyn aihetta, kun olet näitä lykkinyt. Mutta mitäs pienistä. Ihana löytö ! Hamailu on kivaa. Pitääpi joku päivä sinun innoittamana tehdä joitakin koristeita.. Vaikka joulukuusta ajatellen 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joskus nämä päähänpistot ajaa järjen ohi, mutta olipahan kiva saada vaunut heti samana päivänä kotiin lasten ihasteltavaksi. Joku saattoi ehkä vähän ihmetellä, että onkohan tuolla nukenvaunujen työntelijällä ihan kaikki kunnossa ;) Hamahelmistä tulisi tosiaan aika hauskoja koristeita ja jotain jouluista tekisi minunkin mieli kokeilla seuraavaksi.

      Poista
  8. Hyvän löydön olet kyllä tehnyt! Aivan upeat rattaat. Kiva myös tuo pöllökoriste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati- Kerttunen! Tämä tosiaan oli ehkä ihan paras kirppislöytö, joka minun kohdalleni on osunut. Pöllöt pääsivät hyvälle paikalle nukkevauvoja ilahduttamaan :)

      Poista
  9. Ei ole totta ! Onpa todella ihastuttavat rattaat:-). Hamahelmiaskartelu on varmasti koukuttavaa puuhaa. Pitääkin tutustua mitä Pinterest tarjoaa. Nyt onkin jo vierähtänyt aikaa lasten edellisestä hamahelmeilystä. Voisinkin itsekin kokeilla :-)
    Mukavaa viikon jatkoa sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Uskon, että näillä vaunuilla leikitään vielä monet hyvät leikit ja ilahduttavathan ne ihan päivittäin kauniilla ulkomuodollaan meitä kotona. Kokeilkaapas tekin hamahelmeilyä. Jouluisia aiheita pinnailin viimeksi ja siellä olikin tosi kivoja ideoita. Nythän alkaa olla jo se aika, että jouluun "saa" alkaa valmistautua :) Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  10. Ihana pöllökoriste vaunuihin! Teillä osataan kyllä kauniit värien yhdistämiset. Vaunuista; voi että, minulla oli tuollaiset pienenä tyttönä. Tosin sisäosan kuosi oli ihan erilainen, mutta muuten kyllä kovinkin samalle näyttää :). Olen jo pari vuotta miettinyt, saisinko ne mahtumaan jotenkin tänne meidän kotiin, mutta vielä ne ovat veljeni hellässä huomassa viihtyneet. Hienon löydön siis teit :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttö teki oikein tohkeissaan näitä pöllöjä, kun ensin tein yhden malliksi. Värejä valittiin ensin yhdessä, mutta parhaat yhdistelmät hän teki ihan itse :) Hyvä, että vaunusi ovat hyvässä huomassa. Joskus on ehkä paikka ottaa ne esille ihan vaikka vain koristeeksi ja silmäniloksi. Kiitos Hanna Mi!

      Poista
  11. Minulla on jemmassa saman sarjan rattaat odottamassa oman tyttären kasvua. Kesällä testattiin niitä, mutta olivat auttamattomasti 2 vuotiaalle isot. Mahtui hyvin itsekkin istumaan rattaisiin ☺.

    Laitan pöllökoristeen korvan taakse, ja kun tyttö alkaa askartelemaan helmillä voimme kokeilla tehdä oman vaunukoristeen.

    T. Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä vaunut ovat tosiaan isokokoiset. Meidän kuusivuotiaskin voi niillä hyvin vielä leikkiä kumartelematta. Teillä onkin nyt hyvin aikaa askarrella ja tuunailla kivoja juttuja vaunujen koristeeksi ja vaikka nukkien lämmikkeeksi :) Kiitos sinulle kommentistasi!

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥