perjantai 18. syyskuuta 2015

Rakas farkku

Vaapula järjestää Rakas farkku -tuunaushaasteen, johon osallistumisen tuloksena syntyi takki kuopukselle. Vai olisiko tämä paremminkin rotsi. Takkia varten saksin kahdet omat ja yhdet mieheni vanhat farkut. Takissa on iso kaulus, päällekkäin menevät etukappaleet, resorivyötärö ja -hihansuut, sekä rouhea vetskari, joka ommeltiin toiselta sivultaan etukappaleen päälle. Tikkasin saumat tehostevärisellä tikkauslangalla ja applikoin nahasta leikatun tähden rintaan. Ihan niinkuin sheriffeillä. Ratkotut takataskut ompelin takin toiseen etukappaleeseen ja hihaan. Takin kaava on OB 4/2012 Young Hero. Tein koossa 128 cm, vaikka pikkuveli käyttääkin tällä hetkellä kokoa 122 cm. Vähän isohan tästä tuli. Mutta koska en vuorittanut takkia, niin halusin jättää reilusti kasvunvaraa, että takki mahtuisi vielä ensi keväänä ja kesänäkin. Tältä syksyltä kun alkaa olla vuorittomien takkien aika jo kohta ohi.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun osallistuin haasteeseen blogissani. Vähän jänskätti, sillä inspistä piti odotella ja aikataulu meinasi käydä tiukaksi. Takin ompelu menikin vähän yötöiksi. Valmista tuli kuitenkin ajoissa ja kivaa oli! Pitkästä aikaa nautin oikein suurella hartaudella saumojen tikkaamisesta ja yksityiskohtien nykertämisestä. Testasin ensimmäistä kertaa Lidlistä ostamaani leimasintakin ja tein takin alavaraan tuollaisen nimikointilappusen. Farkku on kyllä huippumateriaali ja mielessä pyörii jo jos jonkinmoista uutta tuunausprojektia. Materiaalia meillä kyllä riittää - uskokaa pois! Kiitos Mandalle huippukivan haasteen järjestämisestä! Käyhän katsomassa täällä mitä kaikkea toiset bloggaajanaiset ovat saaneet farkusta loihdittua!






32 kommenttia:

  1. Onpa hieno takki! Ja tuo nahkainen tähti tuo kivaa asennetta. Vetoketju on myös todella magee. Pitää käydä katsomassa mitä kaikkea farkuista on loihdittu, kiitti kun vinkkasit :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käy ihmeessä katsomassa! Sieltä löytyy vaikka mitä hienoja ideoita, mitä vanhoista farkuista voi tuunata :)

      Poista
  2. Onpa tosi hieno rotsi! Käytetty farkku ja valmiiksi kuluneet kohdat tuovat upeaa rouheutta. Yksityiskohdat ovat myös siistit, oletpa muuten onnistunut löytämään täydellisen värisen tikkauslangan! Sopii niin vanhoihoin taskujen tikkauksiin kuin tähteenkin.
    Kiva kuulla, että tykkäsit haasteesta. Kiitos, että lähdit mukaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä kiva haaste ja oli mukava haastaa vähän itseään :) Kamala krittisyys iski ja oli ensin vaikea keksiä, mitä lähtisi tekemään, mutta deadlinen lähestyessä alkoi ideoitakin kummasti tupsahdella :) Tikkauslanka löytyi Näsilinnankadun Nappikaupasta, josta on tullut jo vakkaripaikkani erilaisten käsityötarvikkeiden ostopaikkana. Siellä myyjä osasi kertoa heti sopivat värit farkun tikkaamiseen. Kiitos Manda!

      Poista
  3. Wautsi kuinka upea ja tyylikäs farkkutakki! Tällainen kävisi hyvin vähän isommalle koulupojallekin. Ihan kyllä kaiken yötyön arvoinen :). Nuo kaikki kontrastiväriset tikkaukset antavat tälle niin viimeistellyn ilmeen, tämä on varmasti hienoin farkkutakki, johon olen törmännyt pitkään pitkään aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos paljon Krista!! :) Olen itsekin tyytyväinen takkiin, vaikka matkan varrella vähän epäilyttikin, että mitähän tästä oikein tulee :) Tämä malli tosiaan sopisi hyvin vähän vanhemmallekin pojalle. Takissa on kivasti asennetta. Lehden takki oli ommeltu collegesta tai jostain muusta joustavasta neuloksesta ja siksi valitsinkin tavallista isomman koon. Ei harmita yhtään, vaikka vähän menikin yötöiksi, kun tekeminen oli kivaa ja lopputuloskin onnistunut. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Ihan huippu magee farkkurotsi! :)

    VastaaPoista
  5. Oi miten se onkin tyylikäs ja hyvännäköinen takki!! Hyvät sävyt käyttämissäsi farkuissa. Takin malli on kyllä hyvä. Niin valmis ja viimeistelty rotsi:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitsin tähän takkiin vanhoista farkuista mielestäni sen kaikkein kivoimman sävyn. Aika työlästä oli asetella kaavat niin, että sain kankaan riittämään ja farkun eri sävyt asettumaan mukavasti takkiin. Onneksi farkkuja on kuitenkin kertynyt niin paljon, että sain kaikki osat leikattua. Tältä syksyltä alkaa farkkutakkikelit olla kohta ohi, mutta ensi keväänä ja kesänä takki on jo toivottavasti sopivampikin. Kiitos paljon Kanneli!

      Poista
  6. Aivan mahtava rotsi. Itsekin tein pojalle farkkutakin vähän samalla tyylillä kesällä 2014. Harmi, ettei menneenä kesänä enää mahtunut päälle. Pitää ensi kesäksi tehdä uusi rotsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Minä muistankin sen sinun tekemäsi farkkutakin. Se oli aivan upea!! Nyt vain sitten uutta tekemään, eikös? :)

      Poista
    2. Muutamia kivoja farkkujen yksityiskohtia on jo uutta takkia varten jemmassa. :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Takissa on minun makuuni juuri sopivasti asennetta ja ilmettä, joten tyytyväinen saa olla, vaikka vähän meinasikin stressata! ;)

      Poista
  8. Vaude mikä takki, aivan mieletön! Olen aina niin haltioissani nähdessäni tällaisia upeita yksityiskohtia. Kyllähän niihin "joutuu" näkemään vaivaa ja aikaahan se vie, mutta se kyllä kannattaa:) Ei voi kun ihastella siistiä työnjälkeä. Tykkään myös tuosta farkun väristä ja kuluneista kohdista. Täällä on leimailtu ihan urakalla, päiväkodista ovat muituttaneet useampaan otteeseen, että voisitteko merkata lastenne vaatteet, nyt sekin urakka on viimein tehty:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta taas sinä olet se varsinainen yksityiskohtien mestari, jonka ompelujälki on aina niin ensiluokkaisen siistiä! Tosin nyt täytyy olla itsekin tyytyväinen lopputulokseen, sillä takin ompelu sujui kaikkinensa ilman ongelmia ja ratkojaakin jouduin näyttämään vain kertaalleen vetoketjun tikkaukselle. Tällainen nykertäminen on välillä tosi hauskaa ja palkitsevaa puuhaa. Seuraavaksi voikin sitten tehdä jotain vähän huolettomampaa - kuten vaikka käydä sen korjausompelukasan kimppuun... :) Leimasin oli tosi hyvä ostos! Minä olen kokeillut tätä vasta tähän takkiin, mutta totesin myös, että lastenvaatteiden nimikointiin tämä on varmasti todella näppärä. Kiitos sinulle Villa Pipo! :)

      Poista
  9. WaUdE!! Onhan pähee rotsi! Ihan huippu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja niiaus Peppi! Minunkin mielestäni tästä tuli aikas pähee :)

      Poista
  10. Upea rotsi! Hienoja yksityiskohtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen! Farkkuhaaste oli aivan mainio tapa pistää itseään likoon. Kummasti sitä vaan saa aikaiseksi, kun asetetaan joku deadline :)

      Poista
  11. Taitavasti toteutettu takki kierrätysmateriaalista! Mikä on kaavan isoin koko? Yksi pojista esitti toiveen tämän tapaisesta takista, kaava on ollut vielä hakusessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän tässä minunkin mielestäni oli huippua, että sain vanhoja farkkuja hyötykäyttöön. Tämä takki sopii oikein hyvin sekä pienille, että isommille pojille. Tosin isoin koko kaavassa on tämä 128 cm. Nyt en muista olisiko jossain toisessa lehdessä ollut vähän vastaavaa isommassa koossa. Kiitos sinulle Raisa P! :)

      Poista
  12. Wau! Tämä on kyllä todella hieno rotsi! Niin rokahtava ja siisti. Oikea helmi :). (en ymmärrä, mikä bloggerissa on taas vikana, kun en tätä postausta sitä kautta löytänyt ollenkaan, siksi kommentti tulee näin paljon myöhässä :().

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Minustakin tästä tuli aika pähee :) Tunnelmat takkia tehdessä oli niin jännittyneet, kun olin niin epävarma lopputuloksesta ja aikaa oli vähän. Onneksi ahertaminen palkittiin onnistumisella :)
      Blogger tekee samanlaisia temppuja monesti minullekin. Tykkään seurata lempiblogejani tuosta oman blogini sivupalkista ja välillä blogger ei päivitä siihen uusinta postausta. Jonkun toisen blogin sivupalkista saattaa sitten huomata, että blogi on päivittynyt, mutta silti oma selain vie vielä vanhaan postaukseen. Kumma juttu!?

      Poista
  13. Ompa tosi hieno takki. Farkuista saa tehtyä paljon kivoja juttuja. Hyötykäyttö on parasta kierrätystä.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥