sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Nurmilintu

Kauan sitten syksyllä Lankamaailman lokeroita hypistellessäni silmiini pisti ja hyppysiini hakeutui Onionin Tussah Silk tässä ihanaisessa petroolin sävyssä. Ostin sitä pari kerää ja mielessäni oli neulaista siitä jonkinlainen huivi itselleni. Laitoin puikoille Heidi Alanderin Eyeblink -huivin ja päästelin menemään, kunnes lanka loppui. Kävin tilaamassa sitä lisää, sillä myymälästäkin tuo sävy oli jo siinä vaiheessa loppunut ja kun sitten sain lankatilauksen käsiini ja piti aloittaa huivin pitsiosuus alkoikin jokin tökkimään. En halunnutkaan pitsiä. Selasin viikko tolkulla Ravelryä ja yritin etsiä huivia, joka kolahtaisi. Sopivaa ei löytynyt sitten millään, vaikka huivimalleja on maailma pullollaan. Lopulta päädyin saman suunnittelijan Nurmilintuun, mutta tein sen ilman pitsejä, niin kuin olin muutaman kanssaneulojan jo nähnyt tekevän. Yksivärinen lanka ja noinkin simppeli malli on aika pliisu yhdistelmä, mutta sainpahan valmiiksi ja ihan kiva tästä kuitenkin tuli. Simppeli huivi ihmiselle, joka tykkää simppeleistä huiveista! (Kuulostaapa muuten hoopolta tuo sana, kun moneen kertaan sitä toistelee.) Petrooliin väriin tykästyin pikkuveljen baktusta neuloessani ja nytpä sain minäkin omani. Lisäksi tykkään tuosta ainaoikein neulepinnasta ja huivin epäsymmetrinen malli on myös tosi hauska.

Suokaa anteeksi, että esittelen kuvissa ryppyistä Nurmilintua. Aamulla pistin sen suoraan pingotuksesta kaulaani sileänä ja hienona, jonka jälkeen se taittoi siinä automatkaa muutaman sata kilometriä Ähtärin eläinpuistoon ja takaisin. Kotimatkalla stoppasimme ihastelemaan Teiskossa Aunessiltaa auringonlaskussa ja keksin pyytää miestä räpsäisemään parit kuvat upouudesta huivistani. (Neuletakissani ei muuten tietääkseni ollut ruokalistaa tai puklua kuvaushetkellä. En tiedä mistä tuo turkoosi pikselimössö tuohon rintamukseen kuvassa ilmestyi.)

Olen siirtynyt tekemään täyttä työviikkoa ja uusien hommien opettelussa on ollut vähän tekemistä. Samalla on pitänyt totutella uuteen rytmiin, kun viikonloput kestävätkin kolmen päivän sijaan vain kaksi päivää :) Pientä kiirusta ja väsymystä siis ilmassa ja siitä tämä pitkähkö hiljaisuus. Aurinko on kuitenkin jaksanut piristää kovasti oloa viime päivinä. Aurinkoa ja lämpöä teidänkin viikkoonne!






24 kommenttia:

  1. Upea väri ja kaunis huivi ilman pitsiäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Väri pelastaa kyllä paljon tässä huivissa, kun itse neulominen ei sujunut ihan niin sujuvasti tällä kertaa :)

      Poista
  2. Onpas kivan näköinen ilman pitsejäkin ja oikein kivan värinen! Oma Nurmilintu on tössännyt juuri pitsien vuoksi, joten ehkäpä otan sulta vinkkiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia ja kiva kun löysit tänne! :) Huivista olisi tullut vähän mielenkiintoisempi, jos olisin yhdistellyt vaikka paria eri sävyä tai käyttänyt liukuvärjättyä lankaa, mutta tällainen nyt tällä kertaa. Yksivärinen on ainakin helppo yhdistellä asun kuin asun kanssa.

      Poista
  3. Tuo väri on kyllä ihana, huivi on myös hyvän mallinen. Kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jotenkin vierastanut petroolin värin käyttöä ja olinkin yllättynyt, kuinka hyvin se sopikin minulle. Minäkin tykkään kovasti huivin mallista ja lisäksi se on todella yksinkertainen neulottava. Kiitos Hanna Mi :)

      Poista
  4. Kylläpä huivi on ihana. Niin kauniita asusteita tuollaiset:-) . Tsemppiä työmuutoksiin ! Taas niin kauniita kuvia:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! En ole neulonut itselleni moneen vuoteen huivia, joten olihan nyt jo aikakin :) Lähes kaikki kuvat ovat tällä kertaa miehen käsialaa. Kiva, että kuvaamisesta on tullut meidän perheessä vähän kaikkien juttu :)

      Poista
  5. Joskus pitsi kolahtaa ja joskus ei. Huivisi on upea ja kauniin sävyinen. Yksinkertainen on kaunista. Upeat kuvat jälleen. Tunnetta ja kauniita sävyjä täynnä. Ihana aurinko päässyt kuviisi leikkimään kera varjojen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin :) Tällä kertaa ei pitsi kolahtanut, mutta huivi tästä tuli sittenkin :) Kiitos Kipa <3

      Poista
  6. Kauniin yksinkertainen huivi! Kuvat on upeita. Peilityyni järvi on niin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Tuo järvimaisema oli eilen illalla poikkeuksellisen kaunis. Oli ihan pakko pysähtyä kuvaamaan :)

      Poista
  7. Kaunis huivi - hyvä väri! Ja aivan ihanat keväiset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peppi! Kevätaurinko on näyttänyt kyllä kyntensä viime päivinä ja saanut aikaan ihanan keväisen olon :)

      Poista
  8. Great scarf, love the colour!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. This colour certainly is quite deep and intense. I just love it too! Thanks for visiting

      Poista
  9. Onpa ihania kuvia jälleen, ei voi muuta kuín huokailla täällä ihastuksesta :). Huivikin on upea ja tuo väri on <3. Mukavaa viikon jatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Krista! Kuvaaminen ilta-auringossa onkin yllättävän hankalaa. Illan pehmeä valo kuitenkin tuo värit kauniimmin esiin, kuin keskipäivän auringonpaahde. Vielä olisi paljon opettelemista kameran säädöissä... :)

      Poista
  10. Mahtavasti kuvattu kaunis huivi! <3

    VastaaPoista
  11. Se sinun vinkkisi omasta erillisestä muokattujen kuvien kansiosta auttoi ongelmassani! Kiitos!! :D En olisi hoksannut erikseen siirrellä niitä mihinkään toiseen kansioon, mutta se tosiaan auttaa. Käväisepä blogissani!

    VastaaPoista
  12. Tämähän toimii näköjään loistavasti myös ilman pitsiä. Ihana väri myöskin!

    Kauniita kuvia, nuo kaksi viimeistä sykäytti oikein todella. Viimeinen kuva on aivan mieletön. Mulla meni hetken aikaa ennenkuin tajusin mitä kuva esittää. Ensin ajattelin, että jostain mielettömän korkealta on kuvattu suoraan alas jäiden lähtöä joessa tai jotain sellaista. Upea! Nyt kun näin rannan, en saa jokea enää mitenkään näkyviin :-D Hassua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huivin muoto ja koko on sen verran toimiva, että näyttää kivalta myös ilman pitsejä. Kuvista kiitokset kuuluvat tällä kertaa miehelleni. Itse olen ottanut vain nuo kaksi keskimmäistä. Minustakin nuo kaksi maisemakuvaa ovat todella onnistuneita. Kiitos MiunMaun <3

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥