tiistai 3. syyskuuta 2013

Chillailupöksyt

Olin halunnut jo pitkään kokeilla Ottobren 1/2013 Chillax pöksyjä. Kesällä kävimme lasten kanssa Tampereen Triteksillä ja esikoinen valitsi sieltä itselleen tämän ohuen raitatrikoon. Kaava pääsi kokeiluun, kun kankaasta tehtiin nämä chillailuhousut. Taskuissa pohjana on samaa resoria, jota taskun- ja lahkeensuissa. Vyötäröllä kuminauha. Lahkeensuun resoreita ei alkuperäisessä mallissa ollut.

Meillä on ollut melkoista haipakkaa viimeiset viikot, eikä minusta ole täällä kuulunut. Töissä on ollut kiire ja viikottainen työaikanikin piteni. Lapset ovat aloittaneet hoidon ensimmäistä kertaa elämässään ja meneillään on ollut vähän muutakin projektia. Puhti on pois ja väsy painaa, mutta nyt ollaan jo voiton puolella. Lapsilla on aivan loistava hoitopaikka ja siellä on viihdytty paremmin, kuin koskaan osasin kuvitella. Minä en ole ollut se ehtivä ja aikaansaava äiti, joka olisi päivittänyt lasten vaatekaapin ajoissa ajantasalle ja nimikoinut kaikki vaatteet hoitopaikkaa varten. Mutta jotain sentään olen ommellut (ja hankkinutkin) ja jos saan niitä joskus kuvattua, niin saatanpa päivittää tännekin.

Kotihommiakin on saanut vääntää tukka putkella näin sadonkorjuuaikaan. Sain viikonloppuna ensimmäiset mehumaijalliset keitettyä, omenamehut käytiin perjantaina mehuasemalla puristuttamassa ja viimeinkin on kaikki marjat puolukoita myöten pakastimeen tungettuna (sanan varsinaisessa merkityksessä). Vielä kun jaksaisi vähän lisää omena- ja marjahilloa keittää ja muutaman maijallisen mehustaa, niin pärjätään taas talven yli.

Viimeinen kuva muistuttaa ystäväperheemme melkein kolmevuotiaan loistavasta oivalluksesta, että viikossa on myös päivä, jonka nimi on Pullantai. Meillä se oli viikonloppuna. Hyvää pullantaita teille, jotka jaksatte tänään taikinan vaivata ja kaikille muille kepeää tiistaita!
 

14 kommenttia:

 1. Kivat housut! :)
  Pullantai kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pullantai on todellakin loistava termi :)

   Poista
 2. Esikoinen on valinnut kauniin kankaan, leppoiset housut. Hauska tuo pullantai:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöllä alkaa oma vaatemaku pikkuhiljaa muodostua ja täytyy yrittää antaa sille mahdollisimman paljon tilaa!

   Poista
 3. Onpas kivannäköiset pöksyt! Kuullostipa tutulta tuo kiire ja hoppu, sitä on ollut havaittavissa meilläkin päin. Toivottavasti syyskuu tuo tulleessaan enemmän aikaa rauhoittua! Nyt tuolle pullapäivällekkin on sitten löytynyt oma nimi, hauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika :) Pahin kiire ja hoppu tuntuu nyt jo helpottaneen ja toivottavasti aikaa liikenisi vähän enemmän kässäharrastuksellekin. Hämärtyvät illat ja neulepuikkojen heiluttelu sohvannurkassa jotenkin vain kuuluvat yhteen!

   Poista
 4. Lutuset pökät! Ja pullantai on hyvä päivä :D Eilen just mietiskeltiin, ett milloin itse ehdittäisiin leipomaan. Vähän haipakkaahan tää on. Jaksuja arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppi! Jaksuja myös teidän haipakkaan! :)

   Poista
 5. Voi mitä kaikkea ihanaa tänne blogiisi olikaan ilmestynyt! Niin paljon kaunista ja ihmeteltävää! Ihanaa syksyä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Oikein kaunista syksyä myös teille!

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥