sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kukkatakki

Kesäinen kukkatakki valmistui tyttärelle viikonlopuksi. Kukkakankaan löysin Eurokankaan palalaarista ja oli selvää, että se lähtee mukaani, vaikka siinä vaiheessa en vielä ajatellut siitä takkia tekeväni. Viime kesän takit ovat jääneet pieniksi, joten uusi oli saatava. Tämä äiti päätti ommella itse, kun hoksasin, että kangas saattaisi olla kiva tytön takissa. Päällinen ja pinkki pilkkuvuori ovat molemmat puuvillaa. Vuorikin on Eurokankaasta ostettu. Kaava on tehty talvitakin kaavalla Ottobren lehdestä 6/2012. Jätin vain vanun pois. Kokonaan vuoritettu takki oli helppo ommella lehden selkeillä ohjeilla. Hihansuihin tein sellaisen muutoksen, että laitoin resorit päällihihan alle. Päällihiha vain jäi liian lyhyeksi ja täytyy vielä ratkoa ne auki ja lisätä vähän pituutta nurjalle, ettei resori näy noin hyvin. Päällä ei kyllä näy ihan noin selvästi. Resorilla saa mukavasti lisää pituutta ja käyttöikää vaatteeseen. Hyvä ohje tällaisten hihansuiden tekemiseen löytyy esim. täältä. Itse olen kovin tyytyväinen tähän takkiin (mitä nyt lyhyeksi jääneet hihat vähän harmittaa...) ja niin tuntui olevan tyttökin. Lauantaina löytyi kiva kangas myös pojan takkiin. Sitä siis seuraavaksi...

Lopussa vielä kuva äitienpäiväruusuistani. Itse sain valita mieleiseni ja halusin nämä hempeät pikkuiset oksaruusut. Koko viikonloppu (ja niin myös joka ikinen päivä lähiviikkoina) ollaan paiskittu pihahommia. Selkään sattuu ja hartiat on jumissa, mutta kylläpä ollaan saatu paljon aikaiseksi! Lopussa kiitos seisoo ja toivotaan, että paikat kestää sinne saakka :) Iloista toukokuista viikkoa itse kullekin!

 

14 kommenttia:

 1. Onpas pirteä takki, tosi kivan näköinen!

  Me ollaan vietetty myös kaikki mahdollinen aika pihahommissa (olisi suoranaista ilmojen tuhlausta olla sisällä)! Mukavaa puuhaa, mutta niin kuin mainitsit kyllä tuntee heluttaneensa lapiota ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä pihahommat hyvästä hyötyliikunnasta käy!

   Poista
 2. Ihana kangas ja kaunis malli muutenkin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira! Kangas oli kyllä tosi mieluinen löytö.

   Poista
 3. Todella kaunis takki! :)
  Täälläkin on tytön kesätakin ompelu edessä...

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Jännitti aloittaa takin teko, kun en ole muistaakseni koskaan kokonaan vuoritettua takkia tehnyt, mutta ohjeet oli niin hyvät, että säästyin ompelujärjestyksien pähkäämiseltä ja mokilta tällä kertaa :)

   Poista
 5. Hieno takki! Tein myös juuri tuolla kaavalla tytölle kevät takin. :) Blogissani on sinulle tunnustus. En tiedä oletko jo saanut sellaisen mutta tässä sellainen kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iina ja kiitos kovasti myös tunnustuksesta! Kiva kun kävit kylässä, niin löysin myös sinun ihanaan blogiisi :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥