keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Helmikuun sukat

Helmikuussa neuloin villasukat tyttöselleni, joka viettää synttäreitään helmikuussa. Sukat on neulottu fingering vahvuisesta merinovillasta. Lankoina minulla oli Olann'in käsinvärjätty sukkalanka sävyssä Pinch sekä vaaleanlila Arwetta Classic. Neuloin sukat varpaista varteen 2,5 mm puikoilla loopaten molemmat sukat kerralla. Kerällä langat ovat aivan eriväriset, mutta neulottuna sävyt sekoittuvat yllättävän paljon toisiinsa. Raitoja sukissa kuitenkin on ja kärjet, kantapäät ja sukan suut on neulottu yksivärisellä liilalla. Perussukat, mutta ensimmäiset tyttärelleni neulomat ohuet merinovillasukat. Tarkoitus olisi neuloa näitä ohuita merinosukkia lapsille enemmänkin, sillä onhan tällaiset merinovillaiset sukat nyt paljaassa jalassa aivan ihanat. Sukat tein jälleen kerran mainiolla Ananan varpaista-varteen sukkaohjeella.

Löysin muuten vihdoin ja viimein meille asparaguksen eli unelman. Olen pitkään haaveillut tuosta hentoisesta vanhan ajan viherkasvista ja miettinyt, että saisinko sen pysymään hengissä. No, nyt sellainen on hankittu ja ainakin toistaiseksi se on vielä elossa. Ja toki uusi tulokas pääsi myös heti kuviin. Toivotaan sille oikein pitkää ikää ja viheriäistä vointia :)
2 kommenttia:

  1. Kauniit sukat! Osaatko sanoa, jos vertaa merinovillaisia ja perus seiskaveikasta tehtyjä sukkia, niin onko lankojen kestävyydessä isoa eroa..? Kummat siis reikiintyy nopeammin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa <3 Minulla ei ole kovin laajaa kokemusta eri merinolangoista. Vahvike on mukana merinovillaisissakin sukkalangoissa, joten pitäisi kestää ihan hyvin sukissa. Itse olen huomannut, että usein ohuesta langasta neulotut sukat kestävät paremmin, kun niissä neuletiheys on isompi.

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥