sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Lumihiutalekaulurit + ohje

Meidän lapsilla on ollut monta vuotta käytössä tällä samalla ohjeella neulomiani kaulureita. Vanhoista postauksista katselin, että edelliset olen neulonut joulukuussa 2013, joten olihan se jo aikakin tehdä uudet. Viimeksi minulla oli paksumpi lanka ja neuloin kaulusosan yksinkertaisena. Nyt minulla oli ohuempi lanka ja siksi neuloin kaulusosan kaksinkertaisena, että se suojaisi hyvin kaulaa ja niskaa. Muuten kaulurit on tehty samalla itsekehitellyllä ohjeella. Vaikka nykyään saa vaikka miten ihania merinovilla- ja silkkilankoja, niin olen todennut, että kaulaa vasten pidettävissä jutuissa ei villa meillä vain toimi. Aina kutittaa. Siksipä akryyli. Novitan Ipana lanka on niin pehmoista, että ei varmasti kutita. Koristeeksi virkkasin söpöt lumihiutaleet 100 virkattua lumihiutaletta -kirjasta, joka on muuten aivan ihana kirja! Lapset valitsivat itse kirjasta suosikkilumihiutaleensa. Turkoosin kaulurin hiutale on nimeltään Pohjantähti ja harmaan Jäähöyhenet. Hiutaleissa minulla oli jotain valkoista jemmoista kaivettua virkkauslankaa ja koukku nro 2. Koska kauluri on äärimmäisen helppotekoinen ja kätevä vaatekappale lapsella, niin laitan tähän myös ohjeen jos joku muukin innostuu tällaisen neulomaan. Minulla 50g kerä riitti kauluriin nipin napin.

Kaulurin ohje
Lanka: Novita Ipana 50g
Puikot: 3,5

Luo 96s ja neulo 2o, 2n joustinneuletta 15cm. Lisää seuraavalla kerroksella oikeiden silmukoiden välissä 1s. Työssä on nyt 120s. Aloita toisen puolen 60 silmukalla takakappale. Neulo oikealla puolella kaikki silmukat oikein. Neulo nurjalla puolella 6s oikein, 48s nurin ja loput 6s oikein. Jatka näin neulomalla 8cm. Neulo 6 kerrosta ainaoikeaa ja päättele silmukat. Neulo toisen puolen 60 silmukalla etukappale samoin kuin takakappale, mutta neulo etukappaleen korkeudeksi 12cm. Neulo lopuksi ainaoikeaa 6 kerrosta ja päättele silmukat. Päättele langanpäät. kostuta ja asettele kuivumaan.


16 kommenttia:

 1. Kyllä on todella kauniit kaulurit ja miten ihanasti nuo tähdet sopivatkaan niihin 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli 💕 Nämä lumihiutaleet kyllä kruunasivat kokonaisuuden :)

   Poista
 2. On hienot ja hyvän väriset <3 . Varmasti myös lämpimät. Upeat hiutaleet lapset valinneet ja äiti virkannut. Hyvä te! Jotakin kaula-asiaa meidänkin neitoset kaipailisivat, mutta saas nähdä ehtiikö ennen talvea tikuttamaan. Iloista syksyä teille <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kokeillut erilaisia kaulurimalleja ja palannut aina tähän samaan :) Nyt pitäisi tehdä itsellekin joku samantyyppinen lämmike työmatkapyöräilyyn. Kiitos sinulle Arkinen ja iloa päivääsi ♥

   Poista
 3. Hienot kaulurit, näyttäisivät istuvan hyvin kaulassa. Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle mummo! Minäkin tykkään, että malli istuu, pysyy hyvin paikoillaan ja suojaa riittävästi. Toivottavasti ohje pääsee kokeiluun muillakin :)

   Poista
 4. Näppärän näköiset kaulurit ja lumihiutaleet niin sopivat ja sievät yksityiskohdat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Ihan tuli himo näiden lumihiutaleiden virkkaamiseen. Niin kivoja ja nopeita pikkukäsitöitä, joita voi käyttää monenlaiseen tarkoitukseen.

   Poista
 5. Oi, miten ihanat kaulurit! Meillä poika ei erityisemmin tykkää mistään kaulaan laitettavista jutuista, kankaisia suostuu (melkein pakottamalla) käyttämään, mutta nekin yleensä on kotiin tullessa repussa :(. Minäkin tykkään tuosta kirjasta paljon, melkein kaikki mallit ehdin pari vuotta sitten siitä virkatakin. Silloin suunnittelin virkkaavani niitä joulukortteihin, mutta en saanut aikaiseksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Meillä ihme kyllä lapset tykkäävät pitää kaulureita, vaikka monille lapsille kaikki kaulan ympärille laitettu lämmike tuntuu olevan ihan liikaa. Työkaveri oli ostanut tuon kirjan joskus messuilta ja toi sen näytille töihin. Minusta se oli niin ihana, että oli heti pakko käydä lainaamassa se kirjastosta. Nyt olen vasta muutaman hiutaleen saanut virkattua, mutta valmistuvat kyllä ihanan nopeasti ja niiden virkkaaminen on tosi rentouttavaa puuhaa. Mukavaa syksyä sinulle! :)

   Poista
 6. Kaulurit ovat kyllä käytännöllisiä ja nämä vielä eritysen nätit sellaiset! Tätyiskin näyttää ihan lapsosille jos innostuisivat, varsinkin ne, jotka eivät kaulassa suostu juuri mitään pitämään :). Itsellä kun on aina joku rätti kaulassa niin vaikea ymmärtää sellaista, jotka eivät mitään siihen kohtaan halua :D. Minäkin olen tainnut tuota kirjaa selailla useamman kerran kirjastossa, virkatut lumihiutaleet ovat kyllä kauniita ja niillä voi9si tosiaan somistaa vaikka sun mitä. Kivaa keskiviikkoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla myös on melkein aina joku lirpake tai lämmike kaulassa. Heti palelee jos ei ole. Lapset ovat tykänneet näitä kovasti käyttää ja lankakin on ainakin toistaiseksi pysynyt nyppyyntymättömänä. Löysin tässä joku vuosi sitten miehelle neulomani kaulurin, joka ei oikein ole päässyt käyttöön, joten omin sen itselleni. Nyt on minunkin kauluriasia kunnossa :) Kiitos Krista ❤️

   Poista
 7. Tosi kauniit kaulurit upeilla yksityiskohdilla! Meillä on kyllä kaulurit aina hukassa:D Tässä ois meinaan tosi kiva neulontaprojekti, vois vähän muistella miten niitä silmukoita tehtiin.. Selviäisinköhän tuosta. Ohjeet vaikutti ainakin tosi selkeiltä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti selviäisit! Tässä tarvitsee osata neuloa vain oikeita ja nurjia silmukoita sekä lisäyksiä. Ja jos haluaa, niin etu- ja takakappaleen voi tehdä myös ainaoikein neuleena. Kiitos Villa Pipo! ❤️

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥