keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Huovutetut tossut vauvalle

En ole koko kesänä kutonut enkä virkannut yhtään mitään. Siis moneen kuukauteen! Viime viikolla kävin Lankamaailmassa ja siitä se sitten taas lähti :) Tässä syksyn ensimmäiset tossut. Ne on tehty virkkaamalla (suunnilleen samalla hatusta vedetyllä omalla ohjeella, kuin aikaisemmatkin samanmoiset) ja sen jälkeen huovutettu pesukoneessa. Varret olen yleensä tehnyt näihin tossuihin joustinneuleisena, mutta teki mieli kokeilla jotain muuta ja näihin tuli nyt tällaiset "makkaravarret". Ompelin parit napit koristeeksi. Tossut lähtevät pienelle pojalle samaan perheeseen, kuin edellisen postauksen vaatepaketti. Tervemenoa pikkuruisia varpaita lämmittämään!

Lanka: Viking Naturgarn ja Novitan Alpaca
Napit: Merletto11 kommenttia:

 1. Kiitos Mieli! Näitä pieniä on NIIN kiva tehdä :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat. Tosi innovatiivista neulontaa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos :) Ja tosi kiva kun jätit kommenttia. Kävin nyt viimein kunnolla kurkkimassa blogissasi ja lisäsin sen heti omaan listaani. Ihana blogi!

  VastaaPoista
 4. Ihanat. Yksinkertaisen kauniit.
  Miten ompelit varret kiinni? Ja varmaankin huovuttamisen jälkeen...?

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) Ensin huovutin tossut ja sen jälkeen kiinnitin varret tossuihin. Näihin taisin ommella ihan vain kaksinkertaisella ompelulangalla sisäpuolelta harsien. Ohuella samansävyisellä villalangallakin voisi tietty kiinnittää.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat tossut! :) Alkaisitko tekemään minulle/vauvalle tälläiset tossut ja samaan tyyliin tumput? MItä tulisi maksamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Olen kyllä joskus miettinyt pienimuotoisesti käsitöiden valmistamista myyntiinkin, mutta tässä vaiheessa en uskalla luvata, kun aika on jokseenkin kortilla ja olen piakkoin aloittamassa töitä, joka entisestään verottaa aikaa käsitöiltä. Jos tilanne muuttuu, niin ilmoita siitä kyllä. Mielelläni annan kyllä neuvoja ja ohjeita, jos joku samanlaisia tahtoo tehdä.

   Poista
 7. Miten paksua lankaa olet käyttänyt ja paljonko silmukoita? Haluaisin talveksi tehdä meidän 8kk pojalle mutten ole uskaltanut vielä lähteä huovuttamaan. Tosin toinen vauva on jo tulossa niin jos ovatkin pienet niin käyttäjä löytyy kohta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon Viking Naturgarn langan puikkosuositus on 7. Muistaakseni virkkasin tämän juurikin 7 koukulla. Lähdin pohjasta keskeltä liikkeelle niin, että virkkasin ketjusilmukoita, johon aloin sitten virkkaamaan ympäri pylväitä. En ikävä kyllä yhtään muista millaisia silmukkamääriä näihin laitoin. Enkä kirjannut ohjetta mihinkään ylöskään. Kannattaa tehdä mieluummin vähän reilut ja huovuttaa sitten vaikka pariinkin kertaan, jotta saat sopivan kokoiset.

   Poista
 8. Ihanat tossut 😄😄 pitäis tehä samalaiset ite, mistäs löytäisin ohjeen? :)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥